Firea e decisă să se adreseze instanței dacă nu primește mai mulți bani de la guvern

Redactia | 05.02.2019

Primarul general, Gabriela Firea, a lăsat marți să se înțeleagă că s-ar putea adresa instanței dacă Guvernul nu va aloca, prin bugetul pe 2019, banii solicitați pentru București.

Pe aceeași temă

Gabriela Firea a declarat, marți, că bucureștenii „o vor duce mai rău în perioada următoare” în cazul în care bugetul Capitalei o să fie tăiat cu 25%, subliniind că Primăria are mai multe atribuții pe care trebuie să le îndeplinească, precum transportul public, termoficare, spitale sau căminele.

„Vă garantez că lucrurile nu vor rămâne aşa, ne vom apăra. Am analizat deja cu Comisia juridică, vom transmite către Ministerul Finanţelor, către Guvern, către preşedinţii Parlamentului, la comisiile parlamentare. Dacă punctul nostru de vedere nu va fi luat în considerare, iar proiectul de buget va fi aprobat în forma actuală, fiind practic primul buget de faliment al Capitalei de după 89, ne vom îndrepta şi mai departe şi ne vom găsi dreptatea. Nu vom fi îngenuncheați. Ne veţi întreba dacă vom accepta decizia cuiva de a ne trimite în faliment? Nu, ne vom lupta pentru proiectele noastre, iar în cazul în care o decizie juridică nu va fi dată anul acesta, vom merge mai departe”, a susţinut Firea într-o declarație de presă la Primărie, citată de Mediafax.

„Dacă bugetul rămâne așa, Capitala pierde 25% din veniturile de anul trecut, o sumă importantă, având în vedere angajamentele pe care le-am luat față de cetățeni. S-a spus că bucureștenii vor câștiga prin acest buget, că i s-a repartizat Capitalei o sumă mai mare de bani. Fals. Dimpotrivă, bugetul scade. Riscuri majore ale bugetului pe anul acesta pentru bucureșteni. Primăria Municipiului București are următoarele atribuții legale: trebuie să achite facturile la serviciile publice pentru toți cetățenii; transportul public în comun, termoficarea, spitalele, iluminatul public, consolidarea blocurilor cu bulină, apă și canalizare, infrastructura mare, cămine pt vârstnici, pentru eprsoane fără adăpost, grădinițe și școli, alocații financiare pentru persoanele cu dizabilități, 15 teatre, parcuri”, a declarat Gabriela Firea, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit edilului, în cazul în care bugetul rămâne în această formulă, bucureștenii „o vor duce mai rău”.

„Dar ni se spune că merg mai mulți bani la sectoare pentru doar următoarele atribuții: servicii sociale doar în sector, salubrizare și deszăpezire, străzi secundare, spații de joacă, parcări de reședințe. Practic ni se spune că se taie bani de la infrastructură pentru locurile de joacă. Nu vreau să fiu ironică. Dar bucureștenii o vor duce mai rău în perioada următoare dacă Guvernul nu revine asupra acestei decizii”, a mai spus Firea.

În weekend, Firea a transmis și o scrisoare bucureștenilor în care anunță că prin proiectul de buget pe 2019, Primăriei i se taie 25% din buget, adică 180 de milioane euro, subliniind că este dovada că Liviu Dragnea îi urăște pe cetățeni.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22