Firea exclusă din toate funcțiile: președinte filiala Ilfov și vicepreședinte al PSD

Redactia | 19.11.2018

În ședința CEx de luni, Gabriela Firea a pierdut toate funcțiile pe care le deținea în PSD. A rămas simplu membru de partid, și nu a fost exclusă, deoarece social democrații ar fi pierdut primaria Capitale

Pe aceeași temă

UPDATE: Gabriela Firea a demisionat din funcția de vicepreședinte PSD, după ce renunțase la funcția de președinte interimar al PSD București, iar CEX-ul partidului decisese dizolvarea filialei PSD Ilfov, condusă tot de primarul general al Capitalei.

Firea consideră că totul face parte din planul de răzbunare al lui Liviu Dragnea.

„E o decizie solidară cu colegii mei din București și din Ilfov care se consideră nedreptățiți. Mi s-a reproșat că sunt vinovată pentru că toți parlamentarii PSD din Ilfov și-au dat demisia și eu nu i-am oprit. Nu aveam cum, pentru că erau chemați în fiecare zi la sediul central și erau obligați să dea declarații împotriva mea. S-a supus la vot și s-a obținut majoritate pentru dizolvarea conducerii PSD Ilfov. Nu puteam să rămân vicepreședinte, iar colegii mei să nu mai fie în BPN. E o răzbunare a domnului Dragnea, nu mi se mare normal. Am demonstrat că nu funcția îl face pe om. Eu nu am cerut funcții, când am intrat în PSD. Am închis un capitol din viața mea. Sunt simplu membru, sub nicio formă nu îmi dau demisia din PSD, nici nu se pune problema. Nu mă leg cu lanțul de funcțiile din PSD”, a spus Gabriela Firea.

Funcția de vicepreședinte PSD deținută de Firea i-a fost dată Rodicăi Nasssar, originară din Teleorman, în prezent secretar de stat în Ministerul Sănătății, au declarat surse din partid. Nassar este sora primarului de la sectorul 2, Mugurel Toader și are calitatea esențială că este născută în Teleorman.

Imediat înainte de ședința CEx, Gabriela Firea își anunțase demisia din funcția de președinte al filialei București a PSD, după ce se pusese la cale înlocuirea ei din această funcție.

G4Media.ro a dezvăluit ieri că la filiala București în locul lui Firea va fi instalat, conform dorinței exprese a lui Liviu Dragnea, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu. ”Mai mulți lideri PSD au cerut ca Eugen Teodorovici să fie pus președinte interimar al PSD București, dar Dragnea s-a opus. El l-a dorit pe Mutu în locul Gabrielei Firea”, au explicat surse din PSD pentru G4Media.ro.

Gabriela Firea a intrat în conflict deschis cu Liviu Dragnea după protestul din 10 august. Primarul Capitalei i-a acuzat pe liderul PSD și pe ministrul de interne Carmen Dan că vor să o scoată responsabilă pentru violențele jandarmilor împotriva protestatarilor. Firea este unul dintre semnatarii scrisorii anti-Dragnea, altături de Adrian Țuțuianu, între timp exclus din partid, și de Paul Stănescu. În cazul lui Stănescu, conducerea PSD a votat tot astăzi schimbarea lui de la ministerul dezvoltării și din funcția de vicepremier.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22