Firea explică de ce nu e căldură în caloriferele din Capitală în ciuda anunțului făcut

Dora Vulcan | 20.04.2017

Gabriela Firea a anuntat ca doar 15% dintre asociatiile de proprietari au fost de acord sa primeasca agent termic. Ea explică astfel lipsa căldurii în caloriferele din Capitală, în ciuda anunțului făcut de ea în urmă cu două zile despre căldura care va năvăli în casele bucureștenilor.

Pe aceeași temă

 

 

 

Explicatia vine in contextul in care primarul general anuntase cu surle și trâmbițe, triumfalist, ca in tot Bucurestiul va fi pornita caldura de miercuri.

 

"Am transmis un chestionar catre asociatiile de proprietari si doar 15% dintre acestea si-au exprimat acordul in scris pentru a primi caldura in apartamente.

 

Fac un apel catre familiile din Capitala ca, in cazul in care nu simt caldura in calorifere, sa ia legatura cu presedintii asociatiilor de proprietari sau cu alti locatari si sa le atraga atentia ca doresc furnizarea energiei termice", a spus Firea la Romania TV, citată de ziare.com.

 

Edilul a explicat ca RADET are contract cu asociatia de proprietari, nu cu fiecare familie in parte si ca de aceea nu poate sa furnizeze agentul decat la solicitarea asociatiei.

 

"In acest moment, in ceea ce priveste CET-urile sau functionarea RADET nu sunt probleme pentru livrarea agentului termic. Apa calda era, au fost cateva probleme in unele cartiere din cauza presiunii, dar aceasta s-a reglat", a precizat Firea.

 

Miercuri, Firea a anuntat ca va cere schimbarea legii pentru oprirea si pornirea caldurii in Capitala, astfel incat sa nu se mai astepte cate trei zile pana se ia o decizie in acest sens, avand in vedere ca in prezent RADET porneste caldura cand sunt trei zile consecutiv cu temperaturi de sub 10 grade si o opreste atunci cand sunt trei zile consecutiv cu temperaturi de peste 10 grade.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22