Firea ia bani de la spitale și clădiri cu risc seismic. Două spitale de copii, fără agent termic

Dora Vulcan | 15.11.2019

Primăria Capitalei a decis creșterea subvenției pentru transport cu 100 de milioane de lei luați de la spitale, timp în care două spitale de copii au rămas fără apă caldă și căldură.

Pe aceeași temă

Consiliul General al Municipiului București, majoritar PSD, a decis joi realizarea unei rectificări bugetare în urma căreia să ia 100 de milioane de la spitale pentru subvenționarea suplimentară a societății de transport bucureștene, care va ajunge, astfel, la un buget de un miliard de lei.

Mai mult, bugetul Administraţiei Spitalelor ar urma să fie tăiat cu aproape 30 de milioane de lei, iar cel pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic cu 20 de milioane de lei.

În acest timp. două spitale de copii din București, Marie Curie și Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robănescu, au rămas, timp de trei zile, fără apă caldă și căldură.

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Marie Curie și Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robănescu, s-au confruntat timp de trei zile cu lipsa apei calde și a căldurii în saloanele în care pacienți sunt copii.

Deși problema a fost remediată vineri dimineață, reprezentanții Ministerului Sănătății au informat că o echipă a ministerului, condusă de secretarul de stat Horațiu Moldovan va merge, totuși, la unitatea sanitară Marie Curie pentru a verifica situația.

Managerul Spitalului Marie Curie, Daniel Buzatu, a anunțat că problema apei calde și a încălzirii caloriferelor s-a rezolvat în cursul dimineții zilei de vineri. Potrivit managerului, unitatea medicală s-a confruntat cu lipsa apei calde și a căldurii generate de calorifere timp de trei zile, începând cu data de 12 noiembrie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22