Firea il asteapta pe Dragnea din vacanta, ca sa-i poata da PMP un post de viceprimar

Dora Vulcan | 28.07.2016

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, la Adevarul Live, ca PMP a solicitat un post de viceprimar, eliberat in urma demisiei lui Tudor Tim Ionescu - Tudy, in conditiile in care, dupa fuziunea cu UNPR, are sase consilieri generali, precizand ca votul asupra noului viceprimar a fost amanat cu doua saptamani pentru a discuta cu presedintele PSD, Liviu Dragnea, care este plecat in vacanta.

Pe aceeași temă

 

 

"Este un eveniment pe care nu l-am anticipat (fuziunea PMP-UNPR - n.r.). Noi avem 22 de consilieri generali PSD, 2 - UNPR, 4 - ALDE. Impreuna eram 28, deci majoritatea, din cei 55 de consilieri generali. Acum sunt in discutie cei doi consilieri de la UNPR, care au castigat mandatul in alianta PSD-UNPR, fiind membri UNPR. Aici intervine un aspect juridic. In ce masura, ei acum isi pierd calitatea pe care au avut-o initial, la data alegerilor. Si daca nu cumva aceasta fuziune, asa imi spun mie juristii, actioneaza inainte si nu retroactiv", a spus Firea, citata de News.ro. 

 

Edilul a precizat ca votul pentru viitorul viceprimar va fi peste doua saptamani, urmand ca saptamana viitoare sa discute cu presedintele PSD, Liviu Dragnea, despre acest subiect.

 

"Am avut o discutie cu domnul Steriu, care mi-a spus ca ei nu mai sunt doi consilieri generali, ci sase de la PMP. I-am spus si lui punctul de vedere pe care vi l-am relatat.  Au solicitat sa aiba un viceprimar, in detrimentul viceprimarului ALDE, pe care trebuie sa-l votam in perioada urmatoare, si vom analiza toate aceste aspecte, vom vedea in ce masura vom iesi din impas. Nu va ascund faptul ca il astept si pe domnul presedinte Liviu Dragnea din vacanta. De aceea am si amanat de pe ordinea de zi a sedintei punctul cu privire la alegerea viceprimarului pentru sedinta de peste doua saptamani. M-am gandit mai mult cum voi lucra cu oamenii, cu cei patru conslieri generali si pot sa va spun ca cu domnul Lucian Iliescu am o colaborare corecta. Chiar am vrea sa-l propunem, daca vrea si dansul sa fie, presedintele comisie de cultura", a mai spus Firea.

 

Intrebata daca nu doreste sa faca majoritate cu USB, Firea a spus ca Nicusor Dan i-a transmis ca este in opozitie.

 

 

Ce-a refuzat Nicusor Dan, vrea PMP

 

"Personal am discutat cu domnul Nicusor Dan si l-am intrebat daca doreste sa preia si care sunt conditiile. Mi-a zis ca nu doreste sa preia nici pozitia de presedinte, nici de secretar al unei comisii, nici dumnealui, nici altcineva, pentru ca vor sa fie in opozitie. Eu am avut o intentie foarte serioasa cu domnul Nicusor Dan. In mod onest i-am lansat public invitatia de a fi viceprimar, gandindu-ma ca acesta este rezultatul votului bucurestenilor. Eu nu inteleg acest lucru si acest mod de a aborda politica: ᅡeu sunt in opozitie si nu vreau functiiᅡ. In primul rand, e o opozitie de idei. Ieri, in comisia de patrimoniu, cei de la USB, PNL si PMP s-au abtinut ca o piata din Capitala sa poarte numele Piata Radu Beligan, doar pentru ca am propus eu. Cei mai multi dintre bucuresteni isi doresc sa marcam personalitatea lui Radu Beligan", a mai spus primarul general al Capitalei.

 

Firea a precizat ca Nicusor Dan a fost taiat de consilierii generali de la toate partidele de pe listele cu comisiile de specialitate din Primarie, dupa ce a venit cu niste formule matematice pentru a asigura numarul de locuri in comisii.

 

"Domnul Nicusor Dan a fost taiat din toate comisiile. Luni se vor suplimenta locurile in toate comisiile de specialitate astfel incat domnul Nicusor Dan sa fie prezent. Sa va spun cum s-a intamplat. Dumnealui a venit si a spus ca a facut un calcul matematic si a cerut, dupa acea formula, un numar de locuri in comisii. Nu erau atatea locuri. Pana la urma eu le-am spus: atunci sa suplimentam locurile ca sa ajunga tuturor. El a fost taiat de pe liste de toti consilierii, nu doar de cei de la PSD. Eu nu am drept de vot", a mai spus Firea.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22