Firea, întrebată pentru ce post va candida în 2024: Voi merge acolo unde mă trimite echipa PSD

L. G. | 09.09.2022

Prim-vicepreşedinte PSD, Gabriela Firea, a refuzat să spună clar, vineri, la Costineşti, dacă va candida pentru Primăria Capitalei, spunând că va merge „acolo unde o trimite echipa PSD”.

Pe aceeași temă

„Eu voi merge acolo unde mă veţi trimite dumneavoastră (Marcel Ciolacu – n.r.), unde mă va trimite echipa PSD. Nu vreau să mă aduc într-un loc anume şi, de fapt, acesta este spiritul nostru, să ştii să fii aproape de colegii tăi, aproape de prietenii tăi şi să avem un singur motto şi o singură dorinţă: să punem întotdeauna oamenii pe primul loc”, a declarat Gabriela Firea, citată de Agerpres.

Afirmaţia sa a venit în contextul în care preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, şi-a exprimat convingerea că Gabriela Firea va câştiga Primăria Capitalei la viitoarele alegeri.

„Am să vă spun un singur lucru. Deja nu mai este un secret, Gabriela Firea îl va bate pe Nicuşor Dan de o să-i sune apa în cap”, a spus Ciolacu.

Gabriela Firea s-a aflat, vineri, alături de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, şi ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, la Şcoala Politică de Vară a TSD de la Costineşti.

Între Marcel Ciolacu și Gabriela Firea, relațiile nu sunt chiar cordiale, cei doi aflându-se la concurență pentru preluarea puterii în partid.

Ultima „înțepătură” a reprezentat-o somația transmisă de Ciolacu prin care îi solicita să declare clar pe ce post vrea să candideze la alegerile din 2024: Primăria Capitalei sau la Cotroceni. Însă Ciolacu vrea să îngroape securea războiului și o numește pe Firea prietena lui

După ce a somat-o să spună clar pe ce post va candida la alegerile din 2024, Marcel Ciolacu o numește pe Gabriela Firea drept prietena sa. Președintele PSD a declarat vineri, la școala de Vară a TSD că alături de aceasta încearcă să readucă în interiorul PSD „climatul de camarazi”.

„Gabriela Firea este şi colega mea, şi prietena mea. Amândoi învăţăm unul de la altul. Avem şi păreri diferite, este un lucru normal, un lucru care asigură până la urmă democraţia în interiorul partidului. Ne permitem, pentru că, câteodată, ne mai şi plictisim, să ne trimitem şi câte o săgeată, dar în limitele bunului simţ, a respectului”, a spus liderul PSD, în fața tinerilor social-democrați.

Liderul PSD a ținut să precizeze că nu a trecut niciodată linia roşie cu vreun coleg ci dimpotrivă. „Încerc, alături de Gabriela şi de toţi colegii mei, să aducem din nou climatul de camarazi, în interiorul PSD, lucru care pentru o perioadă scurtă de timp nu a fost un drapel. Dimpotrivă, s-a condus cu învrăjbire, cu o intenţie clară de a dezbina şi de a conduce”, a mai spus Ciolacu.

În urmă cu o zi, Gabriela Firea a anunțat că nu îşi doreşte să candideze la alegerile prezidenţiale şi că şi-ar dori să candideze la Primăria Capitalei, dar că înţelege că "sunt anumite jocuri care se fac, pentru că întotdeauna trebuie să fie conflicte".

Declarația acesteia vine în contextul în care liderul PSD, Marcel Ciolacu, spunea că Gabriela Firea nu poate candida și la Primăria București, și la alegerile prezidențiale din 2024.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22