Firea, lăsată în ofsaid de PSD: Dacă vrea să conteste alegerile pe Capitală, s-o facă de una singură

Laurentiu Gheorghe | 01.10.2020

În ședința de joi, conducerea PSD a decis să nu se implice și a lăsat-o pe Gabriela Firea să discute cu avocații partidului în legătură cu contestarea în justiție a votului de la Primăria Capitalei.

Pe aceeași temă

Liderii PSD, inclusiv președintele Marcel Ciolacu, s-au întâlnit joi la sediul partidului cu primarii de sector care au și candidat duminică pentru un noi mandate și cu Gabriela Firea candidatul susținut de social-democrați pentru Primăria Capitalei.

În discuție a fost și solicitarea anulării alegerilor pentru Primăria București, Firea acuzând fraude electorale pentru care cere refacerea alegerilor. Social democrații au decis însă să nu implice partidul în contestarea alegerilor la nivelul municipiului București și o lasă pe Gabriela Firea să se hotărască singură ce va face în continuare după ce se consultă cu avocații partidului:

„Doamna Firea, împreună cu avocații, se consultă și în cel mai scurt timp vă vor anunța ce decizie au luat”, a declarat președintele executiv al partidului, Sorin Grindeanu, la finalul întâlnirii de la sediul din Kiseleff.

Citând surse de partid, Digi24, anunță că la nivelul conducerii s-a luat decizia ca partidul să nu se implice într-o aventură de contestare oficială a alegerilor din București: „Noi, în acest moment, avem o cerere de renumărare la Biroul Electoral Sector 1 și, având în vedere imaginile, cerem anularea votului la Sectorul 1. Nu facem nimic pe București, discuția este doar pe Sectorul 1”, susțin sursele citate.

Gabriela Firea intenționa să obțină sprijinul partidului pentru o solicitare de anulare a întregului scrutin din București, după ce miercuri seara scria pe Facebook că alegerile trebuie repetate.

Același lucru relatează și HotNews, citând surse participante la discuțiile de joi dimineață: „Avocații și juriștii consultați de conducerea partidului spun că nu există temei pentru anularea alegerilor. Riscăm să ne umplem de ridicol. Marcel Ciolacu și echipa de conducere nu vor să lege numele partidului un astfel de demers. În schimb i s-a transmis Gabrielei Firea ca are libertatea să facă ce crede de cuviință", au explicat sursele citate.

Joi dimineața, doar primarul sectorului 1, un apropiat al Gabrielei Firea, mai solicita acest lucru. „În cursul zilei de astăzi voi face sesizare la BEC. (...) Să cer anularea alegerilor la București. S-a viciat votul primarului general”, a declarat Tudorache.

După ședința de partid de joi, Gabriela Firea nu mai părea așa hotărâtă nici ea să mai solicite în instanță anularea alegerilor din București și a evitat să spună dacă mai insistă cu reluarea scrutinului: „În București nu au fost alegeri libere și corecte și primarii aleși nu sunt legitimi”, s-a rezumat să spună Gabriela Firea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22