Firea le atacă pe femeile care construiesc din donații spitalul pentru copiii bolnavi de cancer

Dora Vulcan | 30.10.2019

Totul a pornit de la o postare preluată pe Facebook de primarul PSD al Capitalei, care punea sub semnul întrebării, într-un limbaj trivial, activitatea celor două femei de la ”Dăruiește viață”.

Pe aceeași temă

Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu construiesc din donații un spital pentru copiii bolnavi de cancer.

Întrebată, marți seară, de ce a preluat postarea, care aparține stilistei Dana Budeanu, Gabriela Firea a răspuns cu o întrebare: „Este interzis like-ul sau share-ul pe Facebook?”, fără a da un răspuns propriu-zis la perpetuara atacului împotriva celor două fondatoare ale asociației ”Dăruiește viață”, care pune sub semnul întrebării probitatea acestor femei care fac un spital oncologic pentru copii exclusiv din donații publice și într-o transparență totală.

Mai mult, ea a susținut că, de fapt, cele două femei ar fi direcționate politic și că ar fi ”patronate” de Vlad Voiculescu, candidatul PLUS la Primăria București.

Întrebată la Digi24 dacă are dovezi pentru afirmație, Firea a spus că ”Sunt toate dovezile de pe planetă, nu cred că dvs nu știți aceste lucruri. Doamnele sunt interfața. Este ONG-ul patronat de către acest domn. Și nu este nimic rău”.

„Îmi pare rău de ipocrizia care se manifestă. Pentru că brusc, doar în legătură cu mine, există foarte multă pudibonderie. Să știți că și eu am copii. (...) Ce mă deranjează este manipularea și ipocrizia și faptul că o anumită persoană își face campanie electorală pentru alegerile locale de la anul transmițând informații parțiale, ca să nu spun eronate (...)”, a continuat social-democrata.

Firea susține că și ea, ca primar general, are o contribuție la acest spital privat, pentru că este construit pe un teren al Primăriei care ar valora un milion de euro.

„Nu-mi plac omisiunile grave. Eu nu aveam cum să aduc jigniri contributorilor, sponsorilor acestui spital, pentru că și eu, ca primar general, am o contribuție (...) în construirea acestui spital - așa cum se spune, din fonduri exclusiv private - contribuție despre care nu vorbește absolut nimeni, poate nu întâmplător. (...) Acest spital se construiește - și foarte bine că se construiește și voi sprijini cu tot ceea ce pot și personal, și ca primar general - acest spital se construiește pe proprietatea Municipiului București, pe proprietatea Primăriei Capitalei, pe un teren valoros - în jur de un milion de euro. Atât Spitalul Marie Curie, Bagdasar (sic! - n.r.) cum este cunoscut în popor, lângă care se construiește acest spital privat, cât și terenul aferent sunt proprietatea Primăriei Capitalei. Niciodată nu am făcut tapaj să spun: știți, nu vă supărați, spuneți dvs că este un spital construit exclusiv din fonduri private, dar uitați de contribuția majoră a Primăriei Capitalei, și anume prin punerea la dispoziție a acestui teren extrem de valoros”, a spus Gabriela Firea.

Oana Gheorghiu a reacționat imediat pe Facebook, catalogând afirmațiile lui Firea drept ”o mârșavă manipulare… un atac mizerabil la munca și reputația noastră”.

Și Carmen Uscatu i-a dat replica lui Firea, scriind că ”din cauza acestor incompetenți nu există medicamente, nu există spitale, ne-au plecat doctorii și asistentele. Noi mergem mai departe. Și da, căutăm avocați! Iar cu banii câștigați din proces vom mai face ceva pentru copiii noștri”.

Vlad Voiculescu a respins acuzațiile și, într-o postare pe Facebook, a scris că ”Nici Gabriela Firea, nici Dragnea, nici Dăncilă, nici atâția alții din vechea politică nu își pot imagina că inițiative precum #NoiFacemUnSpital, ca MagiCAMP, MagicHOME sau MagicHELP – Rețeaua solidarității, ca HOSPICE Casa Sperantei sunt instrumente prin care societatea își face un serviciu sieși, ajutându-i pe cei lăsați fără speranță de stat. Nu își pot imagina că suntem deja milioane în țara asta care nu mai avem nevoie de stăpân. Nu suntem și nu am fost niciodată slugi. Nu avem nevoie de domni”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22