Firea, lovitura la Dragnea: Inventii juridice ca amnistia si gratierea ne duc in haos

Redactia | 05.09.2018

Pe lângă acuzațiile pe care i le tot aduce primarul Capitalei șefului PSD, azi a trecut la artileria grea: „Nu s-a discutat niciodată despre amnistie și grațiere în CEx. Acest subiect este discutat doar de Dragnea cu câțiva apropiați”. Este prima oară când un vicepreședinte PSD recunoaște existența proiectului de OUG pentru amnistie și grațiere care să-l scape de pușcărie.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Gabriela Firea a mai spus că nu este „de acord cu fanteziile juridica care înțeleg că se pun la cale”. Obsesia lui Dragnea care îl forțează pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, pe premierul Dăncilă, să adopte Ordonanța de Urgență pentru amnistie și gratiere cat mai rapidă.

 

"O acuzatie pe care as vrea sa o numesc diabolica. S-a transmis in ultimele zile, dupa Comitetul Executiv de la Neptun, catre colegii mei din tara, catre romani, catre mediul de afaceri, catre exteriorul si interiorul tarii, ca primarul nu are probleme reale, toate lucrurile merg bine, totul este roz in Bucuresti, dar este un fel de purtator de cuvant al celor care se opun gratierii si amnistiei.

 

Este o acuzatie stiintifico-fantastica. Noi nu am discutat niciodata despre amnistie si gratiere in Comitetul Executiv, sau in alte sedinte mari. Acest subiect a fost discutat de Liviu Dragnea doar de cei apropiati. Nu sunt impotriva niciunui proiect, dar totul trebuie sa fie in deplina legalitate, astfel incat sa nu compromitem Romania, intreaga echipa guvernamentala, iar PSD sa nu treaca rusinos in istorie", a declarat Gabriela Firea.

 

Primarul general a precizat ca nici ea si nici colegii sai nu sunt de acord cu "fanteziile juridice care inteleg ca se pun la cale".

 

"Nici eu si nici alti colegi nu suntem de acord cu fanteziile juridice care inteleg ca se pun la cale. S-a declansat in ultimele zile o campanie de defaimare a mea si in online si in discutii de la om la om cum ca ma opun libertatii unor oameni de afaceri care au nevoie de amnistie si gratiere. Fac apel la colegi sa inteleaga ca orice inventie juridica ne poate duce pe toti in haos. Ii rog pe cei care asteapta astfel de masuri sa solicite deplina legalitate", a declarat Gabriela Firea.

 

Ea l-a acuzat pe Dragnea de manipulare și dezinformare, dar a precizat că nu poate spune că există în partid o mișcare de disidență. ”În discuțiile unu la unu îmi dau dreptate, dar nu mă fac purtătorul lor de cuvânt. Nu știu să existe o disidență”, a spus Firea, comentând că aceștia ar trebui să își asume o atitudine publică. 

 

”Am spus că un pas în lateral din partea lui Dragnea ar fi benefic pentru România, și pentru PSD, dar aceste lucruri trebuie discutate statutar, asumate public. Nu sunt de acord să înceapă o disidență informală în partid care nu ar face altceva decât să macine partidul din interior (...) PSD ar deveni trei partide mai mici -unii cu Dragnea, unii cu Firea și alții la mijloc care nu știu ce să facă”, a afirmat ea.

 

Firea a mai susținut că își asumă public pozițiile pentru că nu-mi plac ”sobolănismele”: ”Întordeauna voi respecta decizia colegilor din partid și dacă eu voi avea de suferit politic de pe urma declarațiilor mele, de asemenea voi avea curajul să spun în comitetul exectiv, în comitetul executiv, prin reacții publice, nu lucrări subterane, nu-mi plac șobolănismele. Am avut suficient parte de ele până acum din partea celorlalți care pe față spun că totul e bine și pe dedesubt... șobolăneală. Nu vreau ca e să mă alătur acestui stil de management politic”, a adăugat Firea.Nu-mi plac șobolănismele, am avut parte de destule”.

 

Firea a insistat că, pentru că și-a permis să spună că PSD nu merge pe un drum corect, a fost supusă mai multor atacuri în ultimele zile, rodul unei ”campanii de intoxicare marca Dragnea”, ea acuzând faptul că formațiunea este condusă într-o manieră dictatorială. ”S-a spus că aș fi fost confiscată de statul paralel (...) Eu mă luptam cu Traian Băsescu când alții tăiau porcii cu statul paralel”, a precizat ea. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22