Firea: Nu a expirat termenul acordat ca să văd dacă guvernul susține proiectele Capitalei

Dora Vulcan | 09.03.2018

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a ținut să precizeze vineri că nu a expirat, încă, termenul pe care şi l-a dat pentru a vedea dacă proiectele Bucureştiului sunt importante pentru Executiv.

Pe aceeași temă

 

 

 "Dar nu a trecut acel deadline. Eu sunt încă în acel termen pe care mi l-am dat pentru a vedea dacă proiectele Capitalei sunt sau nu importante pentru Executiv şi încă nu a trecut acea perioadă. Nu a expirat. (Liviu Dragnea - n.r.) a promis că se va implica, aşa cum a făcut-o şi până acum, dar se pare că, din nefericire, unii oameni din guvernele trecute nu au înţeles că suntem cu toţii responsabili pentru proiectele românilor şi au avut o altă agendă. Acum, dacă mai sunt astfel de personaje, cred că e cazul să plece", a spus Firea, înaintea şedinţei Comitetului Executiv al PSD.

 

"Sunt în continuare (...) supărată pe ceea ce se întâmplă la nivelul ministerelor şi cu toţii am luat decizia să schimbăm acest mod de lucru care pur şi simplu dăunează bunului mers al reformelor în România. (De luni până azi s-au schimbat - n.r.) câteva lucruri. Am avut câteva întâlniri şi vreau şi eu să văd ce se întâmplă după Congres. Acum, să spunem, că a fost o perioadă mai ocupată din punct de vedere politic", a spus ea.

 

 

 

Firea a amenințat luni cu demisia din conducere și spune că PSD e la un pas de sinucidere politică 

 

 

Firea a ținut să dezmintă informația potrivit căreia ar face parte dintr-o tabără care dorește să destabilizeze partidul și să-l detroneze, prin puci, pe Liviu Drangea de la conducerea PSD, după care nu a pierdut foarte mult vremea și a declanșat un atac la adresa miniștrilor și directorilor din ministere care se opun proiectelor sale, arătând astfel, voalat, prețul susținerii lui Dragnea. 

 

„Eu aș vrea să fac o declarație în sensul celor citite în ultimele zile, și anume că eu aș face parte dintr-o tabără care dorește să destabilizeze partidul și dorește să-l detroneze de la conducerea PSD pe Liviu Dragnea. Dezmint aceste informații și vreau să vă spun că am curajul politic ca atunci când consider că lucrurile nu se desfășoară de o manieră corectă să-mi spun punctul de vedere în cadrul CEx sau în cadrul Biroului Național. Nu m-am ascuns niciodată după jurnaliști, după știripesurse și nu am testat apele în partid și nici în rândul opiniei publice cu astfel de declarații. (...) Consider că este o sinucidere politică faptul că în PSD sunt frământări care nu au nicio motivație clară. Nemulțumiri sunt, supărări sunt, poate unele le-am exprimat, iar altele le-am păstrat pentru mine. Dar de aici, până la a organiza un puci este cale lungă”, a spus Gabriela Firea.

 

 

 Gabriela Firea a declarat luni, la Palatul Parlamentului, că își va da demisia din toate funcțiile politice din PSD, dacă într-un timp rezonabil problemele grave ale Capitalei nu își vor regăsi o rezolvare, cu trimitere la blocajele pe care proiectele sale de la Capitală le-au întâmpinat la nivelul ministerelor.  Ea a lansat un atac obsesiv la adresa directorilor din ministere care au refuzat să-i dea avizele pentru proiectele sale și a spus, în mod repetat, că miniștrii care nu sunt în stare să-și controleze proprii subordonați ar trebui să-și dea demisia. În caz contrar, Firea a spus că își va da demisia din toate funcțiile de conducere deținute în PSD lansând cu acest prilej o meditație filosofică asupra caracterului trecător al funcțiilor. 

 

"Am stabilit împreună cu premierul Viorica Dăncilă un program. Am vorbit de fuziunea ELCEN-RADET. Nu doar că nu s-a realizat, ci Guvernul a dat un memorandum care mai mult încurcă lucrurile. (...) Puteţi crede că de anul trecut din august şi până acum nu s-a realizat o evaluare? (...) Sunt oameni în ministerul Energiei care au funcţii şi care blochează. Eu nu mai pot să fiu părtaşă la aceste lucruri şi la faptul că miniştrii sunt conduşi de directori. (...) Am făcut promisiuni împreună. Am spus faptul că Guvernele doar au promis şi nu au făcut nimic în câteva proiecte şi v-am dat exemplul ELCEN. Mi-aş dori să aflu motivul pentru care sunt puse beţe în roate primarului. Eu nu sunt posibil prezidenţiabil pentru că am anunţat că vreau să îmi finalizez toate proiectele de la Primărie. Vreau să las în urma mea proiecte mari, proiecte reper. (...) E vorba despre oameni care lucrează în ministere, care sunt în aceste entităţi administrative şi care reprezintă interese financiare foarte importante.  Fac şi am făcut apel la preşedintele partidului, am făcut apel la prmeier. Directorii, dacă ar realiza o minimă verificare, ar constata că au interese financiare. Ministrul, dacă nu e în stare să îl conducă şi se lasă subjugat înseamnă că nu e bun de ministru. O să spun mereu ce ministru îşi face treaba şi care nu. În momentul în care termenele vor fi depăşite, eu politic voi reacţiona şi voi demisiona din toate funcţiile politice şi voi propune ca miniştrii care nu îşi fac datoria să plece. Am câştigat alegerile pentru că românii au sperat în noi. Noi vom deconta pe mâna acestor minştri care se lasă subjugaţi. Cred că e momentul T zero, în care miniştrii care se lasă duşi de nas să plece (...) Sunt primar al Capitalei de un an și jumătate. În premieră, Bucureștiul a fost câștigat de șapte primari, unul general și șase de sectoare, și din nefericire guvernele care s-au succedat la Palatul Victoria nu ne-au sprijinit. (...) Mi-a renăscut acum speranța, pentru că o cunosc pe dna Dăncilă de câțiva ani și știu că este un om corect și un om care nu face rabat de la calitate și așa cum spuneam, deși am avut dezamăgiri anterior, acum cred că o parte din proiectele Capitalei vor fi rezolvate. Dacă nu, vă spun de pe acum. Îmi voi da demisia din toate funcțiile politice. Rămân simplu membru de partid. (...) La ce-mi folosesc aceste funcții de președinte PSD Ilfov, președinte interimar PSD București, vicepreședinte la nivel național, dacă eu cu aceste funcții care par importante, nu reușesc pe colegii mei să privească cu obiectivitate problemele Capitalei? (...) Dacă într-un timp rezonabil problemele grave ale Capitalei nu își vor regăsi o rezolvare, eu îmi voi da demisia din toate funcțiile politice, a spus Gabriela Firea, înainte de ședința CEx al PSD, citată de stiripesurse.ro

 

Gabriela Firea a anunțat, în acest context, că luni după amiază vor avea loc și alegeri pentru posturile de vicepreședinți și pentru postul de președinte executiv.

 

„În partea a doua a zilei vor avea loc și alegeri pentru posturile de vicepreședinți și pentru postul de președinte executiv. Au fost mai multe voci care au vorbit despre faptul că nu erau necesare aceste alegeri, în condițiile în care toți vicepreședinții sunt în mandat. Pe de altă parte, președintele a explicat că nu este vorba despre epurări sau despre a scăpa de anumite persoane incomode, ci despre o schimbare de structură a Biroului Permanent Național și îl las pe dumnealui (să spună - n.r.) în ce constă aceste schimbări, a spus Firea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22