Firea și-a făcut publicitate mascată pe banii Primăriei București, a admis BEM

Laurentiu Gheorghe | 25.09.2020

Biroul Electoral al Circumscripției Electorale București a anunțat vineri că a admis plângerea USR PLUS împotriva Gabrielei Firea pentru încălcarea regulilor de desfășurare a campaniei electorale

Pe aceeași temă

Biroul Electoral al Circumscriptiei Electorale a Municipiului Bucuresti (BEM) a admis vineri, 25 septembrie, plangerea depusa de Alianta USR-PLUS, prin cei doi copresedinti USR-PLUS Bucuresti, Claudiu Nasui si Vlad Voiculescu, impotriva Gabrielei Firea, Primariei Generale a Capitalei si impotriva PSD pentru incalcarea regulilor de desfasurare a campaniei electorale, potrivit unui comunicat de presa al Aliantei.

Într-un comunicat de presă al Alianței USR PLUS se arată că BEM a admis faptul că Gabriela Firea și-a făcut publicitate în plină campanie electorală, prin intermediul mijloacelor de promovare mascată și indirectă în mass-media audiovizuală, relatează News.ro.

„Alianta USR-PLUS a dovedit faptul ca Gabriela Firea si-a facut publicitate mascata, in plina campanie electorala, pe banii Primariei Generale a Capitalei, in afara bugetului de campanie, adica pe banii bucurestenilor, iar decizia BEM vine sa confirme acest lucru", transmit reprezentantii Aliantei.

Sursa citata mai spune ca prin admiterea plangerii Aliantei, BEM da castig de cauza USR PLUS si confirma desfasurarea unei campanii electorale ilegale, prin intermediul autoritatii publice, cu incalcarea tuturor obligatiilor de neutralitate si echidistanta care le revin acestora. Prin urmare, spoturile publicitare targetate in perioada campaniei electorale, din bugetul public, au fost declarate ilegale.

"Chiar daca acest lucru se intampla cu o zi inainte de finalizarea campaniei electorale pentru alegerile locale de duminica, avem incredere ca aceasta decizie va reprezenta o dovada in plus pentru cei nehotarati ca trebuie sa iasa in numar cat mai mare la vot daca isi doresc o altfel de administratie si o altfel de politica", conchide sursa mentionata.

Vlad Voiculescu anunta ca depune plangere penala impotriva Gabrielei Firea, dupa ce BEM a confirmat ca aceasta si-a facut publicitate electorala pe banii primariei

Vlad Voiculescu, plângere penală pe numele Gabrielei Firea

Președintele PLUS București, Vlad Voicuescu, a anunțat vineri că va depune o plângere penală pe numele Gabrielei Firea, dupa ce Biroul Electoral al Municipiului Bucuresti a confirmat faptul ca edilul in functie si-a facut campanie electorala pe banii primariei.

Vlad Voiculescu anunta ca depune plangere penala impotriva Gabrielei Firea, dupa ce BEM a confirmat

„PANA IN ULTIMA SECUNDA A CAMPANIEI: FURT, NESIMTIRE SI NERUSINARE!", isi incepe Voiculescu mesajul postat pe Facebook.

„Avem confirmarea Biroului Electoral Municipal ca Gabriela Firea isi face campanie folosind banii bucurestenilor! Biroul Electoral de Circumscriptie a confirmat azi ca Firea a procedat ilegal promovand prin reclama mascata realizarile Primariei «Ei», cheltuind aberant milioane de lei pe reclame radio TV si online.

Vom astepta motivarea Biroului si vom depune plangere penala impotriva Gabrielei Firea pentru Delapidare (art 295 Cod Penal) si Abuz in Serviciu (art. 297 CP). Vom sesiza, totodata, Curtea de Conturi. Apoi vom astepta sa se faca dreptate... cand s-o face. Ca doar suntem in Romania.

Pana atunci, inca o bataie de joc! Inca o mita din banii nostri pentru prietenii lor din presa. Si se vor folosi de asta ca sa castige din nou puterea ca sa continue!

Haideti sa nu ii mai lasam! Haideti la vot duminica!", scrie Voiculescu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22