Firea si Dragnea se joaca de-a prim-ministrul: Ea il considera potrivit, el este onorat

Vlad Toma | 06.07.2016

Gabriela Firea, primarul general al Bucurestiului, a declarat astazi ca Liviu Dragnea, presedintele PSD, ar fi potrivit pentru functia de prim-ministru al Romaniei, alaturandu-se membrilor PSD dispusi sa treaca usor cu vederea condamnarea lui Dragnea in dosarul referendumului din 2012.

Pe aceeași temă

 

Dragnea a declarat ca este onorat de gandurile unor membri de vaza ai PSD – Gabriela Firea, Codrin Stefanescu, Victor Ponta, Ion Iliescu (fost membru) – legate de posibila ocupare de catre el a functiei de prim-ministru, insa a precizat ca PSD nu va nominaliza un premier decat dupa alegerile parlamentare, anunta Hotnews.

 

"Bineinteles ca domnul Dragnea ar fi foarte potrivit pentru a fi prim-ministru avand in vedere experienta mare a domniei sale atat in ceea ce priveste administratia publica locala, pentru ca a fost si vicepremier si din punct de vedere politic, avand in vedere ca este presedintele PSD ales in mod statutar la un Congres democratic", a declarat astazi Gabriela Firea, primarul General al Capitalei.

 

Ea considera ca desi Dragnea a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare, el nu are nicio interdictie in privinta unei eventuale ocuparii a acestei functii: "PSD respecta Statutul, Codul deontologic, justitia, in hotararea care a fost luata nu se scrie nici un lucru care sa mearga intr-o zona de interzicere a  ocuparii unor functii publice, prin urmare nu avem de ce sa ne gandim la astfel de aspecte cata vreme inclusiv hotararea judecatoreasca permite ca domnul presedinte sa ocupe orice pozitie ar putea si ar fi sustinut pentru aceasta atat de populatie, cat si de partid", a spus Firea, citata de Hotnews.
 

Dragnea s-a declarat onorat de gandurile acestor colegi social-democrati: "Sunt onorat de propunerea sau gandul unora sau altora, numai ca PSD va face aceasta propunere dupa alegerile parlamentare. Nu cad in capcana de a nominaliza un prim-ministru care sa fie "distrus" pana la alegerile parlamentare. Obiectivul nostru este sa facem un proiect de guvernare, sa castigam alegerile si sa putem sa facem majoritatea cu ALDE".
 

[Sursa foto: psd.ro]

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22