Firea: Teodorovici e amenințat cu remanierea dacă nu respectă bugetul întocmit de Dragnea

Laurentiu Gheorghe | 07.02.2019

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, s-a dezlănțuit după întâlnirea cu ministrul de Finanțe, Orlando Teodorovici: „Dacă ar fi ascultat argumentele legale, ar fi fost remaniat. E cu spatele la zid

Pe aceeași temă

Despre Liviu Dragnea, Firea a spus joi dimineață că „nu este regele României și patronul țării”. Și chiar a profețit, cu toate că stă în Voluntari și nu în Dămăroaia: „Nu cred că domnia sa (Liviu Dragnea n.r.) va mai prinde în funcție acele modificări drastice legislative.”

„Banii nu sunt ai lui. Sunt banii bucureștenilor. (...) Domnul Dragnea nu este regele României și patronul țării”, a spus Gabriela Firea, la Ministerul Finanțelor, înaintea unei noi întâlniri pe marginea alocării bugetelor locale.

Firea s-a declarat dezamăgită după discuțiile de la Finanțe, acuzându-l pe Orlando că nu face altceva decât să execute orbește ordinele venite de la Dragnea și că degeaba a vorbit cu el:

”A fost o întâlnire de formă (...) Domnul Teodorovici s-a arătat extrem de inflexibil.

Îmi pare rău, în primul rând pentru domnul Teodorovici, pentru care mă străduiesc să am în continuare respect profesional, dar îmi este greu. Probabil dacă ar fi ascultat argumentele mele legale, atunci ar fi fost remaniat.

Domnul Dragnea este autorul moral al tăierii de buget. Scrâșnind din dinți, cu nervi și cu pixul în mână a tăiat bugetul Primăriei Capitalei. Se vede cu ochiul liber că este o răzbunare la adresa mea din partea domnului Dragnea, dar pe care o vor suferi însă bucureștenii.

Nu sunt nici banii domnului Dragnea, nici banii domnului Teodorovici. Sunt banii plătiți prin impozite de bucureșteni.

Domnul Teodorovici nu mi-a dat nicio explicație. Mi-a spus că «așa s-a decis». Eu l-am întrebat «unde? ». I-am zis că acele fițuici trimise de domnul Dragnea nu au nicio putere legală, dar îi este teamă să nu fie schimbat de la Minister. Așa s-a comportat, ca și cum ar fi fost pus la zid.

O doamnă care îl însoțea la discuție a avut obrăznicia să mă tragă la rost de ce elevii din București-Ilfov au gratuitate pe transport. Am întrebat și eu de ce Guvernul a dat gratuitate la studenți. Au făcut bine, dar de ce? Nu era normal ca studenții să aibă gratuitate și elevii nu”, a declarat Gabriela Firea.

„A fost o decizie politică de a mă pedepsi, a lui Dragnea, și anume că Primăria Capitalei achită facturile pentru toate serviciile publice și asta va însemnă că vor fi afectate toate serviciile publice, transportul, termoficarea, iluminatul, apă și canalizare, cele 20 de spitale, consolidările. Cred că e o glumă proastă că ne-a chemat să simulăm un dialog și înainte de întâlnire spune că nu va mai face nimic. E o încălcare a Constituției, articolul 62 spune că legea bugetului trebuie alcătuită de Guvern și adoptată în Parlament. Nu înțeleg de ce acceptăm cu toții ca un lider politic care vrea să să răzbune, cu pixul în mână, decide soarta românilor, a bucureștenilor”, a mai spus Firea.

Ea a mai spus că nu cerșește bani de la Guvern, pentru că sunt banii bucureștenilor: „Nu venim să cerșim de la Guvern, să ne dea ceva în plus. Nu ne-a dat niciodată ceva în plus, dimpotrivă, vrea să ne ia”.

„Am explicat situația la București și am spus ceea ce Dragnea știe, dar se face că nu aude și nu vede, că nu poți să tai de la serviciile publice pretinzând că le va fi mai bine bucureștenilor ducând acești bani la primăriile de sector care nu au competențe legale”, a adăugat ea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22