Firea vrea ca Primaria sa infiinteze 19 firme, care sa inlocuiasca companiile private

E.b. | 24.02.2017

Primaria Bucuresti vrea sa infiinteze 19 firme prin care sa presteze majoritatea activitatilor care acum sunt delegate unor companii private sau unor directii din institutie. Este vorba despre societati de energie electrica si termica, iluminat stradal, taximetrie ori de promovare a turismului.

Pe aceeași temă

 
  

Firmele Primariei vor inlocui actualele companii private din domeniul producerii si furnizarii de energie electrica, iluminat stradal, administrarea spitalelor, paza, administrarea spatiilor publicitare, consultanta pentru proiectele de infrastructura, administrarea drumurilor. Gabriela Firea continua o tendinta inceputa prin infiintarea unei companii de constructii a Primariei, conform HotNews.ro.

 

Proiectele se afla pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu General de pe 28 februarie, iar primarul general, Gabriela Firea, cere consilierilor acordul de principiu. In proiectele de hotarare nu se precizeaza nimic despre fezabilitatea acestor proiecte, ce inseamna asta pentru bugetul municipalitati si ce angajari se vor face.

 

Consiliul General al Municipiului Bucuresti si-a dat deja acordul ca Primaria Capitalei sa-si infiinteze o firma pentru constructia de locuinte.

 

Societatea de constructii a Primariei Capitalei se va numi Trustul de Cladiri Metropolitane Bucuresti SA si va avea doi actionari: Consiliul General al municipiului Bucuresti (99,99%) si Service Ciclop (0,01%). Trustul de Cladiri Metropolitane Bucuresti SA va avea un capital de 12 milioane lei, potrivit proiectului de hotarare.

 

Gabriela Firea sustine ca prin crearea celor 19 societati comerciale municipalitatea va reusi sa administreze eficient patrimoniul public, sa furnizeze servicii la standarde europene si sa deruleze proiecte de investitii care vor duce la cresterea calitatii vietii bucurestenilor.

 

Societate comerciala pe actiuni avand ca obiect principal de activitate producerea, furnizarea energiei electrice si termice, servicii energetice si de mentenanta

 

"Societatea va asigura serviciul de producere a energiei electrice si termice, avand la baza urmatoarele principii:
- responsabilitate si legalitate;
- dezvoltare durabila si corelarea cerintelor cu resursele;
- protectia si conservarea mediului natural si construit;
- asigurarea igienei si sanatatii populatiei;
- administrea eficiente a bunurilor din proprietatea publica sau privata a municipiului Bucuresti.

 

Functionarea serviciului se desfasoara pentru:

 

- satisfacerea interesului general al comunitatii;
- satisfacerea cat mai completa a cerintelor beneficiarilor; ridicarea gradului de civilizatie, a confortului si a calitatii vietii;
- asigurarea functionarii si exploatarii in conditii de siguranta, rentabilitate si eficienta economica a infrastructurii aferente serviciului.
- asigurarea dezvoltarii durabile a municipiului Bucuresti.

 

Dat fiind obiectul principal de activitate consideram ca este necesar ca societatea sa poata asigura si mentenata sistemului, precum si servicii de eficienta energetica, obiectivul general fiind asigurarea la nivelul municipiului Bucuresti a unui serviciu de furnizare a energiei electrice si termice adecvat necesitatilor de confort individual si colectiv, prevazute de normele in vigoare", se arata in expunerea de motive a proiectului.

 

CITESTE CARE SUNT TOATE CELE 19 SOCIETATI

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22