Firea vrea să-și testeze subordonații din primărie pentru COVID-19 pe banii bucureștenilor

Redactia | 10.04.2020

Achiziția a 3.000 de teste de tip RT-PCR pentru a verifica daca personalul din administratia locala are sau nu COVID-19 se află pe ordinea de zi suplimentară a CGPMB.

Pe aceeași temă

Anunțul e făcut chiar de Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

„Spatii amenajate prietenos pentru copiii ai caror parinti sunt cadre medicale, asistenti sociali sau sunt infectati cu noul coronavirus, testarea angajatilor care asigură serviciile de utilitate publica, materiale si produse de protectie pentru medicii de familie dar si pentru stomatologi : sunt cateva dintre proiectele pe care le supun dezbaterii azi, in cadrul Sedintei video de Consiliu general”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Testele ar urma să fi achiziționate "in vederea testarii personalului din cadrul serviciilor de utilitate publica/companiilor municipale al caror actionar majoritar este CGMB, structurilor de interes local aflate in subordinea CGMB (...) precum si personalului din cadrul unitatilor sanitare aflate in subordinea CGMB, expus in mod direct riscului de imbolnavire", se arata in proiectul de hotarare intiat de Gabriela Firea, citat de Ziare.com.

Initial, proiectul de hotarare prevedea cumpararea a 17.000 de teste rapide, care sa fie aplicate de catre personalului din reteaua de medicina scolara sub indrumarea personalului de la Institutul Victor Babes.

Ulterior, printr-un amendament al initiatorului proiectului de hotarare, depus in urma discutiilor din comisiile de specialitate al PMB de joi, 9 aprilie, s-a renuntat la testele rapide si s-a decis cumpararea a 3.000 de RT-PCR - mai precise - care sa fie facute de salariatii administratiei publice la Victor Babes.

Gabriela Firea a precizat, la inceputul sedintei de Consiliu General de pe 10 aprilie, ca deja s-au comandat 6.000 de teste de COVID-19 pentru medicii de la spitalele din subordinea PMB. Aceste teste sunt suplimentare si de ele vor beneficia si salariatii de la utilitati publice, cum ar fi termoficarea si iluminatul public, transport public, dar si cei de la Asistenta sociala, care asigura sprijin pentru bucurestenii vulnerabili.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22