Fiu de primar PNL, contracte de achiziție directă de 170 mii de lei cu primari PNL

Redactia | 28.10.2021

Firma unui fost liberal, al cărui tată este primar PNL, a încheiat 5 contracte de cumpărare directă în valoare de 50.000 de lei cu mai multe primării PNL.

Pe aceeași temă

Firma unui fost liberal, al cărui tată este primarul PNL din comuna Jibert, județul Brașov, a încheiat miercuri, 27 octombrie, 5 contracte de cumpărare directă în valoare de 50.000 de lei cu mai multe primării PNL pentru furnizarea de servicii de consultanță pentru obținerea de bani din Anghel Saligny, controversatul program de 10 miliarde de euro care a rupt Coaliția.

În ultimele 7 zile, această firmă a semnat 17 astfel de contracte în valoare de 170.000 de lei.

  • Contactat de HotNews.ro, Iancu Boeriu a declarat: "Nu mai sunt membru PNL din 2016, când am intrat în ALDE și am contracandidat PNL în acel an. Acum nu mai sunt membru de partid.

  • Lucrez de 10 ani în domeniul de consultanță. De asemenea, lucrez cu aceste primarii cu care am încheiat contracte cu unele de 2 ani, cu altele de 5 ani, înainte să apară programul Anghel Saligny. Am trimis oferte și către primării PSD și USR.

  • Ca și procedură am făcut oferte scrise și veți vedea ca suma de 10.000 de lei este împărțită astfel: 5000 de lei pentru depunerea cererii până pe 8 noiembrie si 5.000 de lei pentru proiectele care vor fi declarate câștigătoare și pentru care se va semna contractul de finanțare, dar pentru această sumă va trebui să prestam servicii suplimentare pentru obținere avize etc.

  • Dacă veți verifica în SEAP ofertele altor firme la servicii de consultanță pentru Anghel Saligny veți vedea că avem al doilea cel mai mic preț din țară la aceste servicii. În aceste condiții, este justificată încheierea contractelor cu societatea mea.

  • La nivelul județului Brasov, majoritatea primarilor sunt de la PNL, astfel că e normal ca majoritatea contractelor să fie incheiate cu astfel de primării."

Despre firma Center Strategy Suport, deținută de Iancu Boeriu junior, fost consilier local PNL la Făgăraș și fiul lui Iancu Boeriu senior, primarul PNL din comuna Jibert, a scris recent Libertatea, care a semnalat sâmbătă, 23 octombrie, cum aceasta câștigă pe bandă rulantă contracte de consultanță pentru proiecte în cadrul Programului Național de Investiții Anghel Saligny.

articolul integral, pe Hotnews.ro

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22