Fiul cel mic al lui Adrian Năstase, numit de Dăncilă consilier onorific al vicepremierului Fifor

Dora Vulcan | 26.07.2019

Fiul cel mic al fostului lider PSD Adrian Năstase, Mihnea Daniel Năstase, a fost numit consilier onorific al vicepremierului pentru parteneriate strategice Mihai Fifor.

Pe aceeași temă

”Art. 1 – Se acordă domnului Mihnea-Daniel Năstase calitatea de consilier onorific al viceprim-ministrului pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României. Art. 2 – Activitatea domnului Mihnea-Daniel Năstase este neremunerată”, arată hotărârea premierului Viorica Dăncilă publicată joi seară în Monitorul Oficial.

Decizia premierului Viorica Dăncilă a fost luată „având în vedere propunerea viceprim-ministrului pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României”, Mihai Fifor, înregistrată la Cabinetul premierului pe 25 iulie 2019, informează documentul citat.

Numirea lui Mihnea Năstase are loc la o zi după ce președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a lui Mihai Fifor vicepremier pentru parteneriate strategice.

Mihnea Năstase, 26 de ani, s-a înscris în PSD în 2017. El a fost consilier al fostului europarlamentar PSD Cătălin Ivan, iar ulterior a fost consilier în cadrul delegației socialiștilor români de la Parlamentul European, acolo unde a lucrat în ultimii patru ani.

Mihnea Năstase a făcut Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), unde și-a dat și doctoratul în filosofie, și are un master la London School of Economics and Political Sciences. A urmat, de asemenea, cursurile Universității Americane din Paris, după ce studiile liceale și le-a făcut în Elveția.

La momentul desemnării Vioricăi Dancilă ca premier, Mihnea Năstase o caracteriza ca pe ”o persoană integră, care respectă şi promovează cultura şi tradiţiile româneşti şi care activează fervent în ceea ce priveşte drepturile femeilor şi egalitatea de gen. Am avut onoarea de a lucra cu doamna prim-ministru Viorică Dăncilă în Parlamentul European. Îmi amintesc evenimentul pe care l-a organizat de ziua iei româneşti – eveniment care a atras foarte mulţi străini – şi care a lăsat o impresie mai mult decât plăcută în rândul tuturor participanţilor. Ştiu, de asemenea, că doamna Dăncilă a reuşit, în calitate de şefă a delegaţiei române S&D din Parlamentul European, să aducă multe beneficii României în negocierile dure de la Bruxelles. Venind cu o astfel de abordare pro-Europeană, consider că propunerea PSD este una bună pentru români, pentru România, dar şi pentru Europa. Este de bun augur că în 2018, la 100 de ani de la Marea Unire, sărbătorim nu doar Centenarul dar şi prima femeie prim-ministru din istoria României! Mult succes doamnei premier Viorică Dăncilă!”, scria Mihnea Năstase, în ianuarie 2018 pe pagina sa de Facebook.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22