Fiul lui Ion Ratiu, distins de Casa Regala britanica

T.d. | 02.01.2015

Pe aceeași temă

Regina Elisabeta a II-a i-a acordat lui Nicolae Ratiu, fiul lui Ion Ratiu, distinctia de Membru al Ordinului Imperiului Britanic (MBE). Recunoasterea Casei Regale britanice este motivata de efortul depus de Nicolae Ratiu pentru ajutorarea grupurilor dezavantajate din Romania, potrivit cotidianului britanic The Guardian, citat de Gandul.

Această distincţie reprezintă o recunoaştere a realizărilor extraordinare ale unor persoane din Marea Britanie. Nicolae Raţiu, prin The Ratiu Family Charitable Foundation (RFCF), ajută grupurile dezavantajate din România. Nicolae Raţiu va primi această distincţie la începutul acestui an, în cadrul unei ceremonii oficiale.

Titlurile onorifice britanice sunt acordate de monarhul Regatului Unit al Marii Britanii, dar persoanele care primesc aceste tilturi sunt alese de comisii formate din funcţionari publici, pe baza nominalizărilor făcute de guvern şi de publicul larg.

The Ratiu Family Charitable Foundation a fost înfiinţată la Londra, în 1979, de Ion şi Elisabeta Raţiu pentru a promova şi a sprijini proiectele pentru continuarea educaţiei şi cercetării în cultura şi istoria România, se arată pe site-ul fundaţiei.

Născut în Davos, Elveţia (7 mai 1948), Nicolae Raţiu a început să se implice în problemele din România după căderea comunismului, odată cu întoarcerea în ţară a tatălui său, Ion Raţiu. Timp de 10 ani, Nicolae Raţiu a fost preşedintele Uniunii Mondiale a Românilor Liberi (UMRL), se arată pe site-ul ratiudemocracycenter.org. Înfiinţată de Ion Raţiu în 1984, Uniunea a avut scopul de a conecta toate organizaţiile româneşti anti-comuniste din diaspora, iar una dintre activităţile importante ale Uniunii consta în publicarea unui ziar lunar pentru diaspora din întreaga lume.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22