Fiul lui Liviu Dragnea a câștigat în instanță daune morale de 25.000 de euro de la CEC Bank

Laurentiu Gheorghe | 15.07.2020

Valentin Stefan Dragnea a dat în judecată CEC Bank după ce RISE Project a publicat extrase de cont pe numele lui, prejudiciul moral fiind estimat de instanță la 25.000 de euro.

Pe aceeași temă

CEC Bank trebuie sa-i plateasca lui Valentin Stefan Dragnea, fiul fostului lider PSD, Liviu Dragnea, suma de 25.000 euro, in echivalent in lei la cursul BNR la data platii, reprezentand despagubiri pentru prejudiciul moral suferit de acesta dupa ce RISE Project i-a publicat extrasele de cont, a scris Ziare.com

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea Supremă. CEC Bank mai trebuie sa-i plateasca lui Dragnea jr. suma de 7.000 de lei, drept cheltuieli de judecata, conform portalului instantei.

In februarie 2019, in faza de fond a procesului, Tribunalul Bucuresti a constatat caracterul ilicit al CEC Bank de a genera in datele de 28 septembrie 2017 si 15 decembrie 2017, fara acordul lui Valentin Stefan Dragnea, doua extrase de cont si „de a le furniza unor terte persoane pentru a fi facute publice,” dar a respins plata daunelor morale. In acest proces, Valentin Stefan Dragnea cere daune de 100.000 de euro.

Context:

În februarie 2018, RISE Project a publicat articolul „Dragnea, cu banii în retragere”, în care se descria modul în care mai multe proprietăți aparținând companiei Tel Drum au fost ajuns la societatea Zooved, aparținând lui Dragnea Jr.

O alta dezvaluire privea modul in care dividendele de la firma Zooveg 2010 au ajuns in contul lui Dragnea Jr si ce s-a facut cu acesti bani. Aceasta parte din articolul de presa era facuta in baza unui extras personal de cont bancar al lui Valentin Stefan Dragnea.

Potrivit sursei citate, documentul a fost emis pe 15 decembrie 2017, de sucursala CEC Bank din Corabia si acopera ultimul trimestru al anului respectiv (6 septembrie - 15 decembrie 2017).

RISE dezvaluia ca Dragnea jr. a capitalizat cu o parte din bani celebra ferma de porci Salcia, iar o alta parte i-a trimis surorii sale, Alexandra Maria, cu titlul de cadou sau donatie.

Plângerea făcută de Dragnea jr.

Dupa publicarea articolului, Valentin Stefan Dragnea a deschis pe 23 aprilie 2018 un proces la Tribunalul București împotriva CEC Bank si a cerut sa constate caracterul ilicit al CEC Bank de a genera fără acordul sau extrasele de cont, daune morale de 100.000 euro, obligarea CEC Bank, pe cheltuiala acesteia, la publicarea in integralitate a hotărârii de condamnare într-un cotidian național de largă răspândire și cheltuieli de judecată.

Dragnea Jr. arata ca aceste extrase cont au fost încredințate unor terțe persoane, devenind subiectul mai multor articole de presa, „in care au fost făcute numeroase speculații neadevărate cu privire la proveniență și destinația sumelor de bani, imaginea sa fiind astfel grav prejudiciata."

În plus, prin divulgarea neautorizata, cu încălcarea secretului bancar, de către CEC Bank a informațiilor a extraselor de cont, au fost făcute publice date personale, atât date financiare, cat si domiciliul sau.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22