Fiul si nepotul lui Misu Negritoiu, presedintelui ASF, detin o firma de transporturi rutiere

E.b. | 16.09.2016

Misu Negritoiu, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), caruia transportatorii i-au cerut demisia pentru ca ar fi permis explozia preturilor RCA, are un fiu si un nepot care detin o firma de transporturi rutiere de marfuri. El sustine ca pozitia sa la ASF nu implica niciun conflict de interese in legatura cu aceasta societate de transport si ca nu are niciun fel de influenta asupra afacerilor firmei.

Pe aceeași temă

 

 

Stefan Codrin Negritoiu si Gherghe Adrian Ionel, fiul si respectiv nepotul sefului ASF, detin in procente egale Etap Transport, o firma de transporturi rutiere de marfuri. Reamintim ca deciziile conducerii ASF pot avea o influenta majora asupra domeniului transporturilor, asa cum s-a intimplat si in aceste zile, cand sub presiunea protestelor transportatorilor ASF a decis schimbarea modului de calcul a tarifelor de referinta pentru politele RCA, masura menita sa scada preturile, conform HotNews.ro.

 

De activitatea firmei se ocupa mai mult Gherghe Adrian Ionel, nepotul presedintelui ASF, in conditiile in care fiul presedintelui ASF, Stefan Codrin Negritoiu, in varsta de 38 de ani, este in America, conform informatiilor HotNews.ro.

 

Misu Negritoiu a fost validat de Parlament la sefia ASF in luna aprilie 2014.


Datele de la Registrul Comertului si de la Ministerul de Finante arata ca firma Etap Transport are sediul in Bucuresti, a fost infiintata in vara anului 2000, avand urmatoarele rezultate financiare:
 

    - A participat aceasta firma la protestul RCA?
    - Face parte aceasta firma din una dintre organizatiile de transportatori care au protestat in aceste zile impotriva exploziei preturilor RCA? Daca da, din ce organizatie face parte?
    - A influentat in vren fel din pozitia de sef ASF afacerile acestei firme?
    - Ce flota de vehicule are aceasta firma?
    - La ce asigurator/asiguratori a fost asigurata RCA flota de vehicule a firmei Etap Transport pe perioada mandatului sefului ASF?
    - A primit reclamatii seful ASF sau ASF de la aceasta firma privind probleme cu asiguratorul/asiguratorii carei i-au asigurat RCA flota de masini? Daca da, ce masuri au fost luate la nivelul ASF?

 

Reprezentantii firmei Etap Transport nu au putut fi contactati pana la publicarea acestui articol, conform HotNews.ro.

 
"Da, fiul meu este actionar cu o detinere de 50% in firma de transport Etap, insa nu participa la conducerea executiva. Actionarul principal si conducatorul firmei este fiul uneia dintre surorile mele, Adrian Gherghe. Chiar eu am difuzat aceste informatii in anumite discutii cu transportatorii si sunt surprins ca au ajuns atat de tarziu in atentia media", a precizat Misu Negritoiu pentru HotNews.ro.


 

Redam mai jos raspunsurile punctuale oferite de Misu Negritoiu:

 

 "- Firma este membra a UNTRR, dar nu stiu daca a participat la protestul de joi.
    - Pozitia mea la ASF nu implica niciun conflict de interese in legatura cu aceasta societate de transport si nu am niciun fel de influenta asupra afacerilor acesteia.
    - Datele financiare ale firmei sunt depuse la Ministerul Finantelor.
    - Din cate stiu, ultimele polite RCA ajung si la 20-25.000 de lei, dar societatea nu este supusa raportarilor publice si nu intra in categoria de interese pe care trebuie sa le raportez conform cerintelor legale de integritate.
    - Firma de transport isi incheie politele prin intermediul a doi brokeri, nu lucreaza direct cu societati de asigurare.", a declarat Misu Negritoiu.


ASF a anuntat ca a ajuns la un acord cu reprezentantii patronatelor care au protestat joi in fata Guvernului asupra elementelor care vor fi luate in considerare in calculul tarifelor de referinta pentru politele RCA, elemnte in urma carora se estimeaza un tarif tinta de aproximativ 7.500 lei/an pentru autoutilitare de peste 16 tone, clasa bonus-malus B0, tarif tinta care nu include incarcari pentru profit si marja comerciala. In urma acestui acord, transportatorii au inceput sa plece din Piata Victoriei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22