Florea, propunerea lui Toader la șefia DNA, admisă în secția care va ancheta magistrați

Redactia | 19.10.2018

Cinci procurori au fost admiși de CSM în noua structură, după patru ore de audieri. Printre aceștia este și Adina Florea.

Pe aceeași temă

 

 

 

Șapte procurori s-au prezentat la interviu la CSM pentru un post în cadrul noii secții speciale care va ancheta acuzațiile aduse judecătorilor și procurorilor. Această secție, înființată prin pachetul care modifică legile justiției, își va începe activitatea săptămâna viitoare, transmite Digi 24.ro.

 

Întrebată de jurnaliști ce funcție va alege, dacă va primi acceptul și pentru secția specială și pentru DNA, Adina Florea a spus că va alege funcția de șefă a Direcției Anticorupție.

 

Printre cei care au fost admiși se află și procurorul Florena Sterschi, care va fi, de altfel, procuror-șef al secției speciale. Secția va avea până la 15 magistrați. Aceștia vor avea mandate de 3 ani, cu posibilitatea prelungirii până la cel mult 9 ani.

 

 Procurorul Adina Florea este propunerea ministrului Justiției, Tudorel Toader, pentru funcția de procuror-șef al DNA. Toader a trimis propunerea președintelui Klaus Iohannis, în ciuda avizului negativ venit de la CSM.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22