Florian Walter ar fi plecat din tara cu 10 zile inaintea declansarii anchetei (surse)

T.d. | 12.05.2015

Pe aceeași temă

Omul de afaceri Florian Walter ar fi plecat din tara cu zece zile inaintea declansarii anchetei, ultima data el fiind localizat la Monaco, potrivit unor surse judiciare citate de HotNews.

Potrivit acestora, Florian Walter nu se mai afla in Romania si ar fi parasit tara la sfarsitul lunii aprilie, inainte ca procurorii DIICOT sa declanseze ancheta in cazul sau. Aceleasi surse spun ca, ultima data, omul de afaceri ar fi fost localizat la Monaco, dar nu sunt date care sa indice daca acesta se afla in continuare acolo.

Florian Walter a fost dat in consemn la frontiera, dupa ce, pe 6 mai, anchetatorii au facut mai multe perchezitii, iar acesta nu a fost gasit. La acel moment, surse judiciare declarau ca exista indicii conform carora omul de afaceri se afla pe teritoriul tarii.

Florian Walter este suspectat ca a initiat si coordonat o grupare suspectata de evaziune fiscala si spalare de bani, operatiuni financiare in care este implicata SC Compania Romprest Service SA, alaturi de alte societati comerciale, intre care unele considerate firme-fantoma.

In acest dosar, procurorii DIICOT l-au audiat si pe unul dintre finantatorii clubului de fotbal Petrolul Ploiesti Nicolae Capra, care are calitatea de suspect in acest dosar si este arestat preventiv intr-un alt dosar de evaziune fiscala, instrumentat tot de DIICOT.

Potrivit procurorilor, in perioada 2012 - 2013, firma Romprest ar fi fost implicata intr-un lant de tranzactii comerciale fictive al caror rol era fie de a reduce baza de impozitare, fie de a beneficia de returnari ilegale de TVA. Astfel, procurorii ancheteaza modul in care Romprest angaja forta de munca folosita in orasele in care societatea are contracte pentru salubrizare cu autoritatile publice locale.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22