Florian Walter, patronul Romprest, se afla in Emiratele Arabe Unite. Politia Romana a inceput procedurile de extradare

P.c. | 15.07.2015

Pe aceeași temă

Politia Romana a anuntat astazi printr-un comunicat ca a inceput demersurile necesare extradarii lui Walter Florian, patronul companiei de Romprest, dupa ce acesta a fost localizat in Emiratele Arabe Unite. Florian a fost arestat deja din data de 2 iunie, la de autoritatile din Emiratele Arabe.


"La data de 2 iunie 2015 a fost primita confirmarea faptului ca Walter Florian a fost arestat la solicitarea autoritatilor romane si se afla la dispozitia organelor judiciare din Emiratele Arabe Unite. Imediat, Centrul de Cooperare Politieneasca Internationala - Biroul National Interpol a informat Tribunalul Prahova si Ministerul Justitiei, care au demarat procedurile in vederea extradarii", afirma Politia, intr-un comunicat citat de Hotnews.
 

CITITI SI: Omul de afaceri Florian Walter, vizat de un mandat de arestare in lipsa

 

Florian Walter este suspectat de evaziune fiscala si spalare de banilor pentru ca, in perioada 2013-2014, ar fi constituit si coordonat un grup infractional organizat care ar fi avut scopul reducerii artificiala a profitului impozabil si TVA de plata, efectuarea unor decontari fictive de la diferite societati si utilizarea de societati comerciale tip fantoma. Prejudiciul produs bugetului consolidat al statului este estimat la 4,5 milioane de euro.

 

Precizarile Politiei vin dupa ce enational.ro a scris ca a discutat cu Walter si ca acesta se afla in Dubai, tara cu care Romania nu are un acord de extradare. "Au vrut sa ma omoare! Puteam sa fiu mort la ora asta! (...) Nu pot sa vin in Romania! De ce sa mor in Romania?. Sper doar ca, dupa atatea luni, sa pot sa-mi vad si eu fiica", ar fi declarat acesta.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22