Florin Cîțu a acceptat să finanțeze PNDL 3 destinat autorităților locale cu 50 miliarde de lei

Laurentiu Gheorghe | 10.08.2021

Premierul Florin Cîţu şi președintele PNL Ludovic Orban s-au înțeles marți în ședința conducerii PNL ca autoritățile locale să primească cel puțin 50 de miliarde de lei în plus prin intermediul PNDL 3.

Pe aceeași temă

Surse politice citate de News.ro au declarat că premierul Florin Cîţu şi preşedintele PNL, Ludovic Orban, s-au înţeles, în şedinţa conducerii PNL, ca executivul să demareze programul PNDL 3 începând cu anul viitor.

Noul program dedicat autorităţilor locale va avea o valoare de cel puţin 50 miliarde de lei.

Decizia vine în contextul Congresului PNL programat pe 25 Septembrie. Sute de primari liberali au cerut finanţare pentru diverse proiecte de dezvoltare locală, susţin sursele citate.

Pe de altă parte, Guvernul nu a prins în proiectul de rectificare bugetară sume care să acopere integral PNDL 1 şi 2.

Potrivit unor surse din UDMR, Ministerul Dezvoltării, condus de Cseke Attila, va primi doar 1,84 miliarde la rectificarea bugetară, în condiţiile în care e nevoie de minimum 4 miliarde de lei până la finalul anului pentru achitarea facturilor pentru PNDL 1 şi 2 şi alte tipuri de lucrări începute, susţin sursele citate.

Ludovic Orban a declarat, joi, că este necesar ca încă de pe acum să înceapă pregătirea PNDL 3, astfel încât de anul viitor să intre efectiv în funcţiune . Preşedintele PNL afirma că pentru acest program trebuie prevăzute cel puţin 40 de miliarde de lei, sumă care să ajute la dezvoltarea infrastructurilor rutiere, de gaz, de apă şi canal.

În 4 iulie, Ludovic Orban a afirma că PNDL 3 este o necesitate, dar să fie un program adevărat cu o sumă care să permită realizarea unor obiective de investiţii.

În 29 iunie, premierul Florin Cîţu anunţa că nu se mai face PNDL, întrucât, prin Compania Naţională de Investiţii, avem proiecte de 7 miliarde lei.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, în 10 iunie, la Timişoara, că va lansa un program special de investiţii pentru drumurile judeţene şi comunale, investiţii care nu se pot finanţa nici prin PNRR şi nici prin alte fonduri europene.

”Acele localităţi unde nu s-a putut investi în drumuri au rămas în urmă”, a precizat premierul.

Tot atunci, întrebat despre PNDL 3 despre care vorbea Ludovic Orban, Cîţu a afirmat: ”Atunci când anunţi un program, e bine să anunţi şi sursa de finanţare”.

”Nu ştiu despre acel program despre care a vorbit Ludovic Orban”, a precizat premierul, făcând referire la propriul program de investiţii pentru care caută sursa de finanţare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22