Florin Cîțu a demisionat de la conducerea Senatului. În locul lui vine Alina Gorghiu

L. G. | 29.06.2022

Florin Cîţu şi-a dat demisia, miercuri, de la şefia Senatului, a anunțat președintele PNL, Nicolae Ciucă. El a mai spus că Alina Gorghiu va prelua interimatul.

Pe aceeași temă

„Ţinând cont de activitatea guvernamentală şi parlamentară, de responsabilitatea PNL şi de nevoia de coerenţă care trebuie luate la nivelul Guvernului şi în deplină concordanţă cu deciziile luate politic la nivelul Coaliţiei, au avut loc discuţii, au avut loc dezbateri şi în urma acestora preşedintele Senatului, Florin Cîţu, şi-a anunţat demisia, urmând ca funcţia de preşedinte al Senatului, cu delegare de atribuţii, să fie exercitată de dna senator Alina Gorghiu", a spus Ciucă, miercuri, după şedinţa senatorilor PNL.

 

Grupul senatorilor PNL au avut miercuri o ședință urgență în care s-a luat decizia de a-l schimba pe Florin Cîțu de la șefia Senatului. Conform surselor politice, șeful PNL, Nicolae Ciucă, și secretarul general,Lucian Bode, au solicitat ca toți senatorii liberali să fie prezenți la ședință și să voteze demiterea lui Cîțiu.

Schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului vine în contextul criticilor aduse de acesta coaliţiei, în privinţa măsurilor fiscale.

 

Iar acesta spune acum că nu regretă că a făcut aceste critici. Mai mult, declară Florin Cîțu, va continua să o facă atunci când coaliția de guvernare ia măsuri împotriva românilor.

 

”Sunt măsuri care fac rău României, PNL trebuie să fie alături de antreprenori, de mediul de afaceri. E o politică pentru români și, când cineva ia măsuri împotriva românilor, eu o să spun”, a declarat Florin Cîțu.

 

Întrebat pe cine a suparat de a pierdut, în mai puțin de un an, funcțiile de premier, președinte PNL, președinte PNL Sector 3 și președinte al Senatului, Cîțu a răspuns: „Pe PSD”.

 

Miercuri dimineață, înainte de întâlnirea senatorilor PNL, Florin Cîțu spunea că nu știe nimic despre decizia de a fi schimbat din funcție. „Despre ce vorbim, că nu m-a sunat nimeni. Despre ce vorbim? Eu nu am această informaţie, preşedintele partidului nu m-a sunat, secretarul general nu m-a sunat”, a declarat el.

 

Întrebat dacă are ceva să își reproșeze, Cîțu a replicat: „Nu. Uitaţi-vă la activitatea Senatului, că este mai bună, mai multe vizite, o vizită oficială în SUA, după 11 ani”.

 

Potrivit surselor, liberalii voiau să îl lase pe Cîţu preşedinte la Senat până la toamnă, însă s-au răzgândit.

 

Florin Cîțu a fost schimbat, marți, și din funcția de lider al PNL Sector 3.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22