Florin Cîțu despre decizia de a-și depune mandatul: refuzul unui compromis cu PSD-ALDE-Pro România

Redactia | 13.03.2020

Florin Cîțu a spus că decizia de a-și depune mandatul de premier desemnat la Cotroceni a fost motivată de dorința de a nu face niciun compromis cu PSD, ALDE și Pro România.

Pe aceeași temă

Florin Cîțu spune că doar cu ajutorul acestor partide „toxice” ar fi ajuns premier și nu a vrut să i se impute că a ajuns premier datorită lor. El a amintit că nu există cale de înțeles cu aceste partide care, de trei luni, promovează numai proiecte care destabilizează bugetul.

El a declarat vineri că a luat această decizie când și-a dat seama că va fi votat de PSD, refuzând ”compromisul” de a ajunge premier prin voturile unor social-democrați precum Olguța Vasilescu, Marcel Ciolacu, Florin Iordache sau Călin Popescu Tăriceanu.

”Nu am vrut compromisul cu PSD, să fiu votat de ei. După ce m-ar fi votat Olguța, Ciolacu, Iordache, Tăriceanu… de-aia am luat această decizie. Eu mă lupt de trei ani cu acești oameni. Cum ar fi fost să merg eu în Parlamentul României și să aud că strigă Olguța după mine ”Votul meu te-a făcut premier?”.

Întrebat fiind de ce a lăsat România neguvernată în plină criză din cauza unor orgolii politice, Cîțu a declarat că țara este guvernată și că, oricum, mandatul său era limitat și cu directivă clar stabilită, de a ajunge la anticipate:

”România este guvernată și este stabilă. PSD s-a comportat iresponsabil, le-am cerut de 4 luni de zile să nu mai voteze în Parlament legi care fac rău României. Ieri au votat o astfel de lege. Cum să negociezi cu astfel de oameni? Mandatul meu a fost ca să rămânem pe linia anticipatelor, fapt pe care l-am stabilit cu toți colegii mei”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22