Florin Cîțu: Îi înțeleg pe oameni că au obosit. Pot protesta dacă nu încalcă legislația în vigoare

Redactia | 29.03.2021

Premierul Florin Cîțu spune că oamenii pot protesta împotriva restricțiilor impuse din cauza pandemiei de Covid atâta vreme cât nu încalcă restricțiile.

Pe aceeași temă

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, despre protestele din mai multe orașe din țară împotriva noilor restricții, că înțelege că românii „au obosit” după un an de pandemie și că oricine poate protesta atâta timp cât respectă legea. Premierul a mai spus că este posibil ca ținta de 10 milioane de persoane vaccinate ar putea fi atinsă cu o lună mai devreme, în august, în loc de septembrie dacă oamenii vor merge să se vaccineze.

„Oamenii pot să proteste atât timp cât nu încalcă legislația în vigoare. (….) Toți trebuie să respecte legea. Îi înțeleg pe români că, după un an de zile, au obosit. toți am obosit”, a spus Florin Cîțu, explicând faptul că noile restricții au fost luate pentru a încetini gradul de răspîndire a virusului.

Premierul a spus că Guvernul caută cele mai bune măsuri „pentru a-i ajuta pe români” și că este dispus să discute cu orice specialist.

Florin Cîțu a anunțat că, din aprilie, vor ajunge în România 4,5 milioane de doze de vaccin și că va crește capacitatea de vaccinare la 100.000 de persoane pe zi.

În această situație, ar putea fi vaccinate până în august 10 milioane de persoane, față de planul inițial care prevedea atingerea acestei ținte în luna septembrie, a mai spus premierul.

„Totul depinde de noi, să mergem să ne vaccinăm”, a declarat Cîțu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22