Florin Cîțu, la Europa liberă: Ministrul de Finanțe se retrage din Banca rusească de investiții

Dora Vulcan | 28.11.2019

Ministrul român al Finanțelor s-a retras din Banca Internațională de Investiții, fostă bancă a țărilor comuniste până de curând cu sediul la Moscova.

Pe aceeași temă

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a explicat pentru Europa Liberă, că România nu mai este reprezentată de ministrul de finanțe în Banca Internațională de Investiții, fosta bancă a țărilor comuniste, care până cu puțin timp în urmă a avut sediul la Moscova.

„În primele zile (de când am devenit ministru, n.r.) am ieșit din acea bancă rusească în calitate de ministru”, a spus Florin Cîțu, explicând că este un mesaj clar că „România se întoarce spre partenerii strategici, NATO și Europa”.

Nivelul de reprezentare al României în cadrul băncii a coborât la nivelul de secretar de stat, dar ministrul de Finanțe spune că, deocamdată, nu se pune problema ieșirii României din această structură.

„Nu s-a discutat retragerea României din Banca de Investiții în acest moment. Nu mă mai gândesc la așa ceva, voiam doar la nivel de ministru să nu fim reprezentați în această bancă”, a mai spus Florin Cîțu care punctează că este o promisiune pe care a făcut-o înainte să devină ministru și pe care nu vrea să o încalce.

articolul integral pe Radio Europa Liberă România

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22