Florin Cîțu: Mă surprinde opinia Avocatului Poporului. Este momentul să dăm un restart acolo

Laurentiu Gheorghe | 31.03.2021

Premierul Cîțu se declară surprins de opinia Avocatului Poporului care s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că deciziile CNSU, de la începutul acestui an, nu au fost publicate în Monitorul Oficial.

Pe aceeași temă

Premierul consideră că poate este justificat ce vor să facă în Parlament colegii săi de coaliție în privința Avocatului Poporului. Reamintim că aceștia vor să înceapă demersurile de schimbare a avocatului poporului.

"Este o singură hotărâre de CNSU care a fost aprobată. Mă surprinde această opinie de la Avocatul Poporului, poate că este ceea ce vor să facă colegii mei în Parlament acum justificat dacă Avocatul Poporului are o astfel de opinie. Este momentul să dăm un restart acolo", a afirmat premierul.

Potrivit acestuia, toate hotărârile CNSU au fost prezentate şi comunicate publicului. "După cum ştiţi dumneavoastră, sunt sigur că o ştiu şi cetăţenii Românei: prin hotărâre de guvern se aprobă măsurile legate de COVID, acestea se publică după aceea în Monitorul Oficial. Era simplu de verificat. Îi voi răspunde doamnei Avocat al Poporului oficial, dar mă surprinde la acest nivel să vină o astfel de cerere", a mai spus Cîțu.

Avocatul Poporului, Renate Weber, a anunţat că instituţia s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că deciziile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), de la începutul acestui an şi până în prezent, nu au fost publicate în Monitorul Oficial, ceea ce este o condiţie pentru intrarea în vigoare a unui act normativ. Conform News.ro, aceasta îi cere explicaţii prim-ministrului Florin Cîţu cu privire la faptul că trei dintre hotărârile CNSU nu au fost postate pe site-urile oficiale şi nici publicate în Monitor, lucru care încalcă Legea fundamentală.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22