Florin Cîțu: Nu am avansat o propunere de premier. Nu există varianta de guvern PNL cu alt premier

Redactia | 11.10.2021

”În acest moment nu avem o majoritate și nu am avansat o propunere de premier”, a declarat Florin Cîțu, președintele PNL, după consultările de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis.

Pe aceeași temă

”Există o majoritate USR, PSD, AUR care s-a unit, eu cred că nu sunt atât de cinici să fi dat o majoritate fără să aibă o soluție de premier. Noi vom încerca să facem o altă majoritate. PNL își asumă guvernarea și vom încerca să facem majoritate în perioada următoare”, a mai spus Florin Cîțu.

Întrebat dacă ar accepta să rămână la guvernare alături de USR, cu Dacian Cioloș, Florin Cîțu a spus că ”PNL are o decizie BEX foarte clară care spune că dacă USR votează moțiunea împotriva guvernului PNL, nu putem să mergem la guvernare cu ei”.

Întrebat în mod repetat cu cine va încerca PNL să facă o majoritate, Cîțu a spus: ”Când vom avea majoritatea, veți vedea. Bineînțeles că vom negocia. Toate opțiunile sunt pe masă”.

”Paturi la ATI vom mai crește, găsim resurse, dar nu vreau să mergem în direcția asta să găsim resurse pentru oamenii care se îmbolnăvesc, ci să ne vaccinăm”, a spus Florin Cîțu.

”Nu există această variantă”, a spus Florin Cîțu când a fost întrebat de ziariști dacă există varianta ca un nou guvern să fie format fără el premier.

”Vom prezenta mai multe variante, eu mă gândeam să arătăm o reducere o contribuțiilor pentru pensii până în 2024. Vrem ca acest cost să fie mai mic pentru cetățeni. Noi vrem ca toată lumea care plătește salariu să plătească mai puțin. Sunt scenarii la care lucrăm să nu existe impact asupra deficitului la pensii. Încasările sunt mai mari la buget”, a spus premierul demis Florin Cîțu când a fost întrebat despre propunerea ministrului Finanțelor, Dan Vîlceanu, de scădere a contribuțiilor de sănătate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22