Florin Cîțu: PNL nu va mai discuta cu USR PLUS dacă votează o moțiune de cenzură

Laurentiu Gheorghe | 28.09.2021

Premierul Cîțu a clacat nervos marți, neavând un răspuns la întrebarea privind șansele PNL de a rămâne la guvernare după moțiunea de cenzură de marți și ruperea definitivă a coaliției cu USR-PLUS.

Pe aceeași temă

După doar trei minute, în care premierul Cîțu, proaspăt lider al liberalilor, a anunțat că PNL nu va mai discuta cu USR PLUS dacă aleșii lor vor vota moțiunea de cenzură, acesta a plecat nervos din conferința de presă deranjat de insistența jurnaliștilor care îl întrebau ce va face marți după ce va fi demis de Parlament.

Sub privirile uimite ale celorlalți lideri PNL, aflați în spatele său, Florin Cîțu a spus doar „mulțumesc mult de tot, nu putem să discutăm în acest stil” și a refuzat să răspundă la o întrebare simplă.

„PNL rămâne ferm în spatele președintelui și premierului în această perioadă. Îi așteptăm pe cei de la USR să vină să discutăm și să mergem cu această coaliție mai departe, dar vom trage linie în momentul în care cei de la USR vor vota o moțiune alături de PSD sau AUR. În acel moment PNL nu va mai negocia cu cei de la USR.

Rămânem deschiși colaborării cu cei de la USR până în momentul în care vor vota o moțiune împotriva Guvernului”, a declarat, marți, Florin Cîțu, după ședința Biroului Executiv al PNL, din Parlament.

Acesta a spus că BEx al PNL a luat decizia de a forma două echipe de negocieri, la Camera Deputaților și la Senat, pentru a păstra majoritatea în Parlament.

Jurnaliștii l-au întrebat insistent pe Florin Cîțu despre opțiunile PNL de a forma un guvern minoritar în condițiile în care USR PLUS a decis că va vota prima moțiune de cenzură, fie că-i de la PSD sau de la USR PLUS, și că nu îl mai acceptă ca prim-ministru într-un eventual guvern de coaliție. Moment în care Cîțu a ales să plece nervos de la microfon.

Conducerea Parlamentului a decis marți, în unanimitate, să supună la vot moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Cîțu. Moțiunea depusă astăzi, va fi citită joi și dezbătută și votată săptămâna viitoare, marți, la ora 12. În același timp, Biroul Permanent Reunit a decis să nu stabilească un calendar pentru moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR.

Atât cei din USR PLUS cât și parlamentarii AUR au anunțat că vor vota moțiunea de cenzură a PSD. USR PLUS a decis în ședința conducerii partidului să susțină orice moțiune ajunge la vot.

În legătură cu moțiunea de cenzură USR PLUS-AUR, conducerea Parlamentului a decis să aștepte motivarea Curții Constituționale.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22