Florin Cîțu propune un armistițiu temporar PSD și USR pentru susținerea unui guvern minoritar PNL

Laurentiu Gheorghe | 26.10.2021

Șeful PNL, Florin Cîțu a declarat marți că solicită PSD și USR să susțină o perioadă determinată un guvern minoritar pentru că „politicienii nu se pot juca cu viața românilor”.

Pe aceeași temă

„Dacă nici acum nu înțelegem importanța, vedem că ne îndreptăm cu pași repezi spre o situație pe care nu o mai putem gestiona. Este un armistițiu pentru o perioadă determinată. Este un guvern minoritar PNL-UDMR, vedem apoi care sunt soluțiile.

Acum 2 săptămâni, PSD nu voia la guvernare. Nu cred că mai trebuie să ne jucăm cu viața românilor. Gestionăm această criză sanitară și apoi putem discuta", a anunțat Florin Cîțu.

Liderul PNL, premierul intermar Florin Cîţu, a specificat marţi că premierul desemnat a trimis către liderii partidelor parlamentare un document care reprezintă un armistiţiu prin care să susţină un guvern minoritar, pe o perioadă determinată, în schimbul obținerii votului de învestitură.

„Am văzut că PSD și USR rămân cantonate în pozițiile vechi. Venim cu un element nou, care sperăm să deblocheze această situație. Azi, Ciucă a trimis către liderii partidelor parlamentare un document prin care se cere un armistițiu pentru susținerea acestui guvern pe perioadă determinată, până când trece iarna”, a spus Florin Cîțu.

„Între timp avem timp să discutăm. Venim cu acest document, îl semnăm toți liderii politici. Dacă liderii politici nici acum nu înțeleg să deblocăm criza, ne îndreptăm cu pași repezi spre o situație pe care nu o mai putem gestiona”, a adăugat Cîțu.

Premierul demis a mai precizat că ă un armistiţiu nu se face între prieteni ci între inamici.

Întrebat despre deciziile PNL care arată că nu vor negocia nici cu USR, nici cu PSD, Cîțu a răspuns: „Aceasta nu este o negociere, este un armistiţiu, pentru a avea această perioadă de două trei luni de zile. Până la urmă, suntem în această situație, cu un guvern minoritar, după ce PNL a făcut o concesie în faţa partidelor. Astăzi, nu avem nicio concesie din partea PSD şi USR, au rămas pe aceleaşi poziţii ca atunci când au votat moţiunea de cenzură, iar românii trebuie să ştie asta”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22