Florin Cîțu: Sectorul IT va beneficia și în acest an de scutiri de taxe și impozite

Redactia | 28.01.2020

Angajații din sectorul IT vor beneficia și anul acesta de scutiri de taxe și impozite a anunțat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Pe aceeași temă

Acesta a declarat că deși principiul egalității la plata taxelor și impozitelor este bun, anul 2020 nu va aduce modificări la codul fiscal.

"Discuții putem să avem multe. Dar pentru anul 2020 nu vom umbla la codul fiscal, dar sunt de principiul pe care l-a enunțat domnul președinte, anunțat anterior de domnul premier, că e normal, nu…, optim ar fi ca toți să plătim aceleași impozite, taxe și contribuții. Asta este optim. Acum de la optim poți să deviezi pentru anumite situații, dar în 2020 rămânem cu acest cod fiscal, este un lucru agreat și cu mediul de afaceri, nu vom modifica nimic în 2020", a declarat, marți, ministrul Finanțelor Florin Cîțu.

Luni, președintele Klaus Iohannis a declarat că ideea unui tratament fiscal egal este "în esență adevărată" și că trebuie discutat dacă reintroducerea impozitelor în sectorul IT este dorită acum sau dorită o introducere progresivă. Președintele a spus că trebuie avut în vedere că sectorul IT, unde salariile sunt scutite de impozit pe venit, a crescut în 10 ani de la "ceva nesemnificativ la 6% din PIB".

”În esență este adevărat, orice câștig în România se impozitează. Însă trebuie să vedem și cealaltă parte. Aceste scutiri care s-au făcut în sectorul IT au făcut ca sectorul, în doar zece ani, să crească de la ceva nesemnificativ la 6% din PIB, și atunci trebuie să gândim dacă dorim acum să introducem impozitările sau progresiv. Este o discuție care se va purta”, a declarat Klaus Iohannis.

Totodată, într-un interviu acordat recent Hotnews, premierul Ludovic Orban a spus că "tratamentul fiscal egal al cetățenilor și al firmelor reprezintă un obiectiv al guvernării noastre", idee reluată după ce, înainte să preia conducerea Guvernului, în iunie, spunea că nu este normal ca anumite categorii profesionale să fie scutite de impozit, iar altele nu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22