Florin Iordache a fost ales de către Parlament președinte al Consiliului Legislativ

Laurentiu Gheorghe | 20.10.2020

Plenul reunit al Parlamentului l-a ales pe Florin Iordache președinte al Consiliului Legislativ cu 185 de voturi „pentru” și 42 „împotrivă”, în fața lui Augustin Zegrean care a primit doar 41 de voturi.

Pe aceeași temă

Ionut Duli Mazalu, propus de USR a avut doua voturi „pentru" si 226 de voturi contra. Pentru functia de presedinte Sectia de evidenta oficiala a legislatiei si documentare din cadrul Consiliului Legislativ a fost votat George Edward Dirca, senator USR.

Potrivit Constituției, Consiliul Legislativ este organ consultativ de specialitate al Parlamentului, care avizează proiectele de acte normative în vederea sistematizării, unificării şi coordonării întregii legislaţii. El ţine evidenţa oficială a legislaţiei României.

În prezent, legea nu prevede o limită a mandatului președintelui Consiliului Legislativ și nici o procedură de revocare a acestuia din funcție. Dragoș Iliescu, primul și singurul până acum președinte al Consiliului Legislativ, a stat în funcție vreme de 19 ani, până la pensionarea sa în vara acestui an. El fusese numit președinte al Consiliului Legislativ în 2001.

Florin Iordache a fost ministrul Justiției și autorul ordonanței 13 care modifica legile justiției în favoarea lui Liviu Dragnea. Ordonanța 13 a scos românii în stradă în ianuarie 2017 și a determinat înlocuirea acestuia din fruntea ministerului. În Parlament, Iordache a continuat maltratarea legilor justiției, remarcându-se ca un executant docil al ordinelor șefului de partid, Liviu Dragnea.

Candidatura lui Iordache pentru un nou mandat de deputat a fost blocată de organizația PSD Olt din care face parte. De precizat este că secretarul general al PSD, Paul Stănescu, nu a dorit să-l susțină. De altfel conducerea PSD dorește să-l retragă pe Iordache din prim planul politicii și i-ar fi oferit posibilitatea de a candida pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ.

In conducerea Consiliului Legislativ au ajuns si fostul judecator CCR, Toni Grebla si fostul secretar de stat din Ministerul Justitiei, Mariana Mot.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22