Florin Iordache: Ce dacă Iohannis participă la ședințele de guvern că doar nu are drept de veto

Redactia | 18.12.2018

Vicepreședintele Camerei Deputaților, social democratul Florin Iordache, a susținut că participarea președintelui Klaus Iohannis la ședința de guvern nu împiedică Executivul să adopte ce acte dorește.

Pe aceeași temă

”Și ce dacă participă (Klaus Iohannis n.r.)? Poate opri cumva Guvernul să adopte acte normative? Participă, își ia notiție și cu asta basta” a spus Iordache, adăugând că președintelenu are drept de veto asupra actelor normative pe care le adoptă Executivului.

Florin Iordache, artizanul celebrei Ordonanțe de Urgență 13 care a scos în stradă sute de mii de români în februarie 2017, a spus că președintele nu are drept să decidă „în introducerea sau neintroducerea” unor proiecte pe ordinea de zi a guvernului și „nu poate în niciun fel să blocheze activitatea guvernului”.

„Dacă între vizitele externe se află în țară poate participa” la ședințele de guvern, a continuat Iordache, într-un interviu pentru Digi 24, întrebându-se dacă Iohannis „înainte de a bloca poate să facă ceva constructiv”.

În opinia sa, Klaus Iohannis „poate să participe (la ședințele de guvern), poate să-și ia și un carnețel și un pix și să ia notițe”.

Despre amnistie și grațiere

Iordache nu vede nicio problemă în adoptarea unei ordonanțe de urgență pentru amnistie și grațiere, în condițiile în care ultimul act de acest gen a dat dat acum 15 ani.

Întrebat dacă acum este momentul potrivit pentru adoptarea unei astfel de ordonanțe, Florin Iordache a replicat: „Dar când e momentul potrivit?”.

E dreptul Guvernului, al Parlamentului să adopte un astfel de act normativ. De ce să spunem că un astfel de act de clemență, care va grația sau amnistia anumite fapte ... cred că nu e nimic rău”, a încercat el să argumenteze.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22