Florin Iordache, despre legile justiției: Mii de români așteaptă să facem dreptate

Redactia | 06.03.2019

Florin Iordache este convins că electoratul PSD nu mai are răbdare și dorește promovarea OUG-urilor pe tema codurilor penale, completurilor de cinci și a protocoalelor.

Pe aceeași temă

"Eu îmi doream de la domnul ministru să ne precizeze foarte clar dacă acele decizii ale Curții Constituționale care vizează fie completele de cinci, fie protocoalele fie, Codurile Penale pe care noi ni le-am asuma că le vom adopta în cel mai scurt timp, dumnealui dorește să le pună sau nu în practică. Dorința noastră este ca acele articole declarate constituționale să fie adoptate prin OUG iar acele care au probleme de constituționalitate le modificăm în concordanță cu deciziile Curții iar cele declarate neconstituționale le eliminăm(...) Eu așteptam de la ministru să ne dea o dată limită până la care va adopta articolele constituționale, nu-i cerem altceva", a declarat Iordache, citat de Hotnews.ro.

Fostul ministru al Justiției susține că electoratul PSD așteaptă decizii în ceea ce privește OUG-urile pe legile justiției. "Oamenii pe noi ne-au votat și așteaptă de la noi să fim mult mai tranșanți și să ne ținem de cuvânt. Dacă noi când mergem acasă ne întâlnim cu cei care ne-au votat așteptăm de la miniștrii așa când există o decizie să fie pusă în practică. Atât (...) Cât să mai aștept eu niște decizii, când oamenii care ne-au votat se uită la noi cu încredere? Cei care m-au votat și au încredere în noi nu trebuie să le punem în practică?”, a adăugat el.


Iordache a mai spus că se așteaptă o discuție în Coaliție "ca să nu mai aruncăm vina unul pe altul".

"Deciziile sunt ale Guvernului și nu mai putem arunca că un ministru spune, că premierul nu face și așa mai departe. E o decizie care trebuie tranșată odată. Nu le face, foarte bine, le facem în Parlament, dar să nu mai așteptăm, mii de români așteaptă să facem dreptate”, a mai spus Iordache.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22