Florin Iordache (PSD), previzibil: Iohannis e în campanie; vrea să întârzie performanța guvernului

Redactia | 22.11.2018

Deputatul PSD, Florin Iordache, autorul celebrei OUG 13 a declarat joi că președintele Iohannis este în campanie electorală li vrea să întârzie performanța guvernului.

Pe aceeași temă

”Președintele este în campanie. Președintele nu face decât să blocheze activitatea guvernului. Nu e nimic nou în această chestiune”, a declarat pentru Mediafax deputatul PSD Florin Iordache.

El a mai spus că dacă în cazul numirilor șeful statului poate avea o dată observații, în privința demisiilor sau a revocărilor nu se poate opune.

”Demisia e o chestiune personală, iar chestiunea cu revocarea este atributul personal al primului-ministru. Ceea ce face președintele nu e nimic nou, dar din păcate invocă 1 Decembrie și invocă unitatea, în condițiile în care nu face decât să blocheze guvernul. Nu este atributul dumnealui să cenzureze propunerile de revocare ale primului ministru. Demonstrează încă o dată este într-o bătălie deschisă cu guvernul și cu majoritatea parlamentară. El vrea să întârzie performanța guvernului, ceea ce este contraproductiv”, a adăugat Iordache.

El a admis că acțiunea de amânare a președintelui nu poate fi contestată la CCR și nici nu poate fi motiv de declanșare a procedurii de suspendare din funcție, deoarece nu există un document în acest sens.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, că nu va lua o decizie în ceea ce privește cea de-a doua remaniere guvernamentală, privind portofoliile de la Transporturi și Dezvoltare, decât după sărbătorile Centenarului și data de 1 Decembrie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22