Florin Iordache răsplătit: reprezentant al României la Adunarea Parlamentară a Mediteranei

Dora Vulcan | 24.02.2017

Deputatul PSD Florin Iordache a fost trimis de Camera Deputaților, al cărei șef e Liviu Dragnea, să reprezinte România la Adunarea Parlamentara a Mediteranei, legislativul din Romania devenind membru cu drepturi depline al acesteia, in sesiunea de saptamana aceasta de la Porto, in care fostul ministru al Justitiei a avut un discurs.

Pe aceeași temă

 

 

 

"Parlamentul Romaniei a devenit membru cu drepturi depline al Adunarii Parlamentare a Mediteranei, cu prilejul celei de-a 11 Sesiuni Plenare a APM, care se desfasoara in perioada 22 - 24 februarie 2017, la Porto. Legislativul roman participa ca membru asociat la aceasta organizatie din anul 2008. Statutul de membru plin confera dreptul de a participa cu o delegatie formata din 5 parlamentari, dreptul de a lua cuvantul si de a vota in cadrul Sesiunilor plenare si al comisiilor permanente, precum si de a fi reprezentati in Biroul APM", se arata intr-un comunicat de presa al Camerei Deputatilor.

 

Potrivit sursei citate, deputatul PSD Florin Iordache este seful delegatiei Parlamentului Romaniei la Adunarea Parlamentara a Mediteranei.

 

"In discursul rostit in plenul Adunarii cu aceasta ocazie, domnul deputat Florin Iordache (PSD), seful delegatiei Parlamentului Romaniei la APM, a subliniat ca, din pozitia de membru deplin, legislativul roman poate contribui si mai mult la dezbaterile din cadrul organizatiei", a precizat Camera Deputatilor.

 

"Suntem parteneri ai Consiliului Europei si suntem membri ai UE si ai NATO. Economia noastra este in crestere rapida, iar cetatenii se bucura de un standard de viata mai bun. Suntem constienti de faptul ca, pentru a pastra aceste realizari importante, avem nevoie de parteneri puternici si o regiune extinsa prospera, sigura si democratica", a afirmat Florin Iordache.

 

Deputatul PSD a mai spus ca Romania "sprijina dialogul tarilor din Europa si din bazinul mediteranean cu scopul de a se asculta unii pe altii, de a invata unii de la ceilalti si de a se ajuta reciproc". "Noi credem ca APM ofera un cadru excelent din aceasta privinta", a conchis Florin Iordache, citat in comunicat.

 

Florin Iordache a demisionat din functia de ministru al Justitiei la presiunea strazii, dupa adoptarea ordonantei 13 prin care Guvernul Grindeanu a incercat sa modifice noaptea Codurile Penale. Scandalul a fost intens mediatizat in presa externa.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22