Florin Roman: După ce-a lăsat gol fondul de rezervă, PSD vrea să depună moțiune în plină pandemie

Redactia | 07.04.2020

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, spune că e stupefiat de declaraţia liderului PSD, Marcel Ciolacu, care ia în calcul depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva guvernului în plină bătăie anti-COVID.

Pe aceeași temă

Liberalul Florin Roman crede că PSD va destabiliza România prin depunerea moţiunii de cenzură, deşi criza de coronavirus nici nu a atins vârful.

Roman caracterizează gestul PSD drept „cinic”, fiindcă Guvernul PNL e „implicat total în lupta cu epidemia de coronavirus”.

  • „Este cinic să vrei să dai jos un guvern implicat total în lupta cu epidemia de coronavirus. Anunţul liderilor PSD este ilogic, cu doar câteva ore înainte, acelaşi lider al PSD, Marcel Ciolacu, propunea un moratoriu privind o mai bună colaborare între Guvern şi Parlament. Reacţia nervoasă a PSD ne arată că atacarea la CCR a legilor populiste propuse de trio-ul toxic Ciolacu – Ponta – Tăriceanu loveşte în grupurile de interese care au stat în spatele amendării acestor proiecte de lege. Solicităm liderilor PSD să dea dovadă de responsabilitate faţă de ţară, mai ales că sunt responsabili pentru lipsa spitalelor regionale şi de părăsirea guvernării cu stocuri zero la medicamente şi materiale sanitare”, afirmă Roman, potrivit unui comunicat transmis, marţi, de PNL.

PNL le solicită social-democraţilor responsabilitate față de ţară, „mai ales că sunt responsabili pentru lipsa spitalelor regionale şi de părăsirea guvernării cu stocuri zero la medicamente şi materiale sanitare”.

El susţine că PSD este „gata să arunce în aer stabilitatea României, doar pentru a-şi satisface interesele electorale şi de partid”.

„Sper că românii vor sancţiona ferm iresponsabilitatea unui partid populist, care este dispus să dea încă o dată foc României pentru a-şi satisface doar interesele de partid. O criză politică generată de PSD, după o criză sanitară şi alta, probabil economică, este un act profund iresponsabil”, spune deputatul PNL.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a ameninţat cu o moţiune de cenzură, care ar putea fi depusă după încetarea stării de urgenţă, potrivit declaraţiilor făcute luni seara la „Marius Tucă Show”.

„Atât timp cât este stare de urgenţă şi este încă un pericol această pandemie asupora vieţilor românilor nu vom depune moţiune (... ) Dacă se continuă în acelaşi ritm de greşeli şi această abordare total pompieristică şi fără nicio viziune de viitor, cred că se impune şi e o necesitate”, a spus Ciolacu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22