Florin Roman: Vom face toate demersurile pentru demiterea Ancăi Dragu de la Senat

Laurentiu Gheorghe | 10.09.2021

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Roman (PNL) anunță că va face toate demersurile pentru demiterea Ancăi Dragu de la şefia Senatului, acuzând-o că a reluat abuziv ședința de plen de joi.

Pe aceeași temă

„A comis un abuz în serviciu. Nu putea face acest lucru decât în urma unui nou BPR. Este nu doar un mare abuz in serviciu, ci şi unul constituţional”, arată Roman, citat de News.ro

„Huliganismul nu are ce căuta în Parlament, iar forţa pumnului nu poate trece de forţa votului, esenţa democraţiei! Am condus ieri şedinţa comuna in baza regulamentului comun, îndeplinind atributii de presedinte al Camerei Deputatilor, în baza deciziei publicată in Monitorul Oficial. În deplina legalitate! Şedinţele comune se conduc prin rotaţie. Chiar dacă ambii preşedinţi ar fi în sala. Aşa spune Regulamentul, iar regulamentul e lege! Ultimele două au fost conduse de doamna Dragu. Acum trebuiau conduse de CD, iar in lipsa preşedintelui, am exercitat perfect legal, mandatul constituţional. Aşa cum Alina Gorghiu a condus Senatul in locul Ancăi Dragu şi a luat decizii”, a afirmat Florin Roman, vineri, într-o postare pe Facebook.

El a susţinut că, „în pofida atacului huliganic al agresorilor de la AUR, care au folosit argumentul huliganic, braţ la braţ cu USR”, a desfăşurat o şedinţă regulamentară, în care a fost supusă votului şi a fost adoptata Ordinea de zi aprobata de BPR, a fost supus la vot şi aprobat programul de lucru.

Roman a adăugat că a solicitat autorilor moţiunii să citească textul de 3 ori şi au refuzat, iar în final a declarat şedinţa închisă, el precizând că toate aceste lucruri se regăsesc pe stenograma sedinţei, acesta fiind motivul pentru care a stat la microfon până la finalizarea procedurii, ca totul să fie înregistrat oficial.

„Doamna Dragu a reluat abuziv şedinţa. O şedinţa, care ATENŢIE, a fost închisă, nu suspendată! A comis un abuz în serviciu. Nu putea face acest lucru decât in urma unui nou BPR. Este nu doar un mare abuz in serviciu, ci şi unul constituţional. Vom face toate demersurile necesare pentru demiterea Ancăi Dragu din fruntea Senatului! Vom raspunde solicitării CCR care a solicitat punctul de vedere al Parlamentului şi sunt convins 100% ca acest demers va fi declarat neconstitutional! Din acel moment, toţi cei care au încercat dărâmarea ordinii constituţionale prin forţa, huliganism şi abuz vor avea o mare, mare problema cu legea!”, a subliniat Roman.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Roman (PNL) anunţa, joi, după şedinţa plenului Parlamentului în care a fost îndepărtat cu scandal de la tribună, că va depune plângere penală „pentru huliganism şi distrugere de documente oficiale, împotriva celor din coaliţia toxică USR-AUR”. El adăuga că solicită demisia preşedintelui Senatului, Anca Dragu, „pentru ca a încurajat actele de huliganism”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22