FMI s-a retras din negocierile cu Grecia, invocand diferende majore

M. B. | 11.06.2015

Pe aceeași temă

Echipa FMI a întrerupt negocierile și a părăsit Bruxelles-ul, întrucât nu a reușit să înregistreze progrese în privința încheierii unui acord cu Grecia, acord care ar fi ajutat țara să evite intrarea în incapacitate de plată, scrie Bloomberg.

 

"Mingea este foarte mult în terenul Greciei. Există deosebiri majore între echipa FMI și cea a Greciei în majoritatea domeniilor cheie. În ultimul timp, nu s-au înregistrat progrese în atenuarea acestor diferențe", a afirmat purtătorul de cuvânt al FMI, Gerry Rice, preluat de Agerpres.

 

Comisia Europeană a primit marți noi propuneri din partea Greciei, care vrea să ajungă la un acord pentru a primi tranșa de 7,2 miliarde de euro și a evita intrarea în incapacitate de plată, dar un oficial UE a apreciat că acestea nu sunt suficiente pentru a se ajunge la un acord care să deblocheze fondurile.

 

Decizia FMI de a-și retrage echipa vine pe fondul sporirii criticilor creditorilor internaționali privind atitudinea Guvernului de la Atena, care refuză în continuare solicitările reprezentanților UE, BCE și FMI, țara riscând să între în incapacitate de plată și în cele din urmă să iasă din zona euro (Grexit).

 

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, va participa în 18 iunie la reuniunea miniștrilor de Finanțe din zona euro, ce se va desfășura la Luxemburg, a anunțat Rice.

 

Grecia a amânat săptămâna trecută o plată care trebuia rambursată către FMI până la data de 5 iunie și intenționează să cumuleze într-o singură sumă toate tranșele în valoare de 1,7 miliarde de dolari ce trebuie returnate Fondului în cursul lunii iunie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22