Fond de investiții de 10 miliarde de euro pentru administrațiile locale, operațional din 2019

Redactia | 10.12.2018

Liviu Dragnea anunță că în următoarea ședință de guvern va fi înființat un nou Fond de investiții pentru administrațiile locale prin adoptarea unei OUG în acest sens.

Pe aceeași temă

„Este vorba de investiții pentru administrația locala. S-a discutat și la Neptun, dar bineînțeles că nu mai țineți minte. Sunt 10 miliarde de euro”, a precizat Dragnea la finalul CEx.

Liderul PSD a refuzat să spună de unde vor fi asigurați acești bani, rezumându-se doar să declare ironic că „din România”.

Este interesant că acest anunț, de înființare a unui fond de 10 miliarde euro pentru administrațiile locale, vine la câteva zile după semnarea platformei „Alianța Vestului” de către primarii din Timișoara, Arad, Oradea și Cluj-Napoca.

Presat de jurnaliști sa ofere mai multe amănunte despre acest subiect, Liviu Dragnea a afirmat că este ceva unic in România, iar după adoptarea OUG ministrul de Finanțe va veni cu explicații.

„E o chestiune nouă în România, e ceva unic și nu vreau să discut ca alți colegi, ce va fi, când va fi. Ministrul Finanțelor o să vă explice mai bine”, a subliniat Dragnea.

Anterior, și Viorica Dăncilă a vorbit despre acest subiect însă nici ea nu a dat prea multe detalii.

"Pe langa PNDL, vrem sa facem acest Fond de investitii locale, asa se numeste, pe care sa-l dublam de o proiectie financiara, pentru ca, chiar daca ne propunem sa facem mai multe lucruri, daca nu avem o proiectie financiara nu vom putea realiza acest lucru. Acest fond de investitii ne-am propus sa il avem in bugetul 2019, pe fiecare localitate in parte, cu doua proiecte, legate de apa, canal. Vrem sa facem acest fond de investitii locale", a spus premierul Dancila.

Potrivit lui Dragnea, cel mai tarziu pe 13 decembrie, proiectul bugetului pe 2019 va fi depus la Parlament.

"Eu cu domnul Tariceanu vom discuta cu colegi din Guvern. Guvernul ne-a asigurat ca pe 13 decembrie cel mai tarziu bugetul ajunge la Parlament", a spus Dragnea.

Referitor la codurile penale, Liviu Dragnea a susținut aceleași idei ca și premierul Dăncilă. Astfel, Liviu Dragnea susține că PSD a decis că e nevoie de o ordonanță de urgență pentru modificarea Codurilor Penale deoarece „procesul legislativ se prelungește foarte mult”. „Colegii noștri au motivat pentru că este o istorie care nu se mai termină”, este explicația lui Dragnea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22