Fonduri de la primaria lui Marian Vanghelie, intr-un mecanism de spalare de bani

T.d. | 05.12.2014

Pe aceeași temă

Marian Vanghelie, primarul Sectorului 5, a directionat contracte in valoare de 17 milioane de euro catre Marin Dumitru, un apropiat de-ai sai, care le subcontracta in continuare catre doua firme-fantoma din Calarasi, detinute in acte de un reprezentant al Bisericii, potrivit Evenimentul Zilei.

La două firme-fantomă din satul Boșneagu (Călărași) ar ajunge contractele pe care Marian Vanghelie, primarul Sectorului 5, le încheie cu societăți deținute de apropiatul său, Marin Dumitru, susține jurnalistul Marin Badea, pe blogul marinbadea.com.

Mai mult, cele două societăți din Boșneagu, „Sir Contruct Serv” și „Sir Construct Invest”, ar aparține, în acte, cântărețului bisericesc Marian Ivan. Ar fi vorba de contracte în valoare de 17 milioane de euro, bani viraţi în 2011 din bugetul Primăriei Sectorului 5 în conturile unor firme de casă ale primarului, deținute de miliardarul Marin Dumitru. „SIR Construct Serv” și „SIR Construct Invest” subcontractau lucrările câștigate de societățile lui Dumitru.

În sprijinul afirmațiilor sunt aduse patru facturi pe numele Sir Construct Invest cu plata în maximum 60 de zile, în valoare de 16 milioane de lei.

După ce banii erau trecuţi prin aceste firme-fantomă cu cifre de afaceri și de 0 lei ,,toţi erau retraşi în numerar, iar la bugetul de stat nu ajungea niciun leu. Ilegalitățile au fost descoperite de inspectorii fiscali.

La Sir Construct a fost stabilit un prejudiciu de 2.754.932 de lei, iar la cea de-a doua, prejudiciul a fost de 3.853.320, în jur de un milion şi jumătate de euro. Noi am sesizat organele de cercetare”, a afirmat directorul Administrației Fiscale Călărași, Nicolae Țifrea.

Iubita lui Vanghelie, Oana Niculescu Mizil ar fi avut un rol important in tot mecanismul.

Aceasta este amica fostului primar PSD al comunei Dorobanțu, Nae Petre, cel care ar fi făcut legătura între oamenii lui Vanghelie și cântărețul bisericesc. Nae Petre s-a cunoscut cu Oana Mizil în februarie 2012, când au împărțit ajutoare localnicilor din Dorobanţu, afectată de ninsori.

Marian Vanghelie nu a putut fi contactat pentru a-și spune punctul de vedere, conchide sursa citata.

Marian Vanghelie a fost exclus, de curand, din PSD, alaturi de Mircea Geoana si Dan Sova.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22