GDS sustine candidatura Mariei Ana Cristina la functia de membru al CSM

Fara Autor | 08.11.2010

Pe aceeași temă

Propusa Senatului pentru postul vacant din CSM din partea societatii civile de catre Societatea Academica din Romania, Ana Maria Cristina, este sustinuta de inca sapte ONG-uri.

1. Asociatia Societatea pentru Justitie (SoJust)
2. Centrul Roman pentru Politici Europene (CRPE)
3. Fundatia Freedom House Romania
4. Grupul pentru Dialog Social (GDS)
5. Societatea Academica din Romania (SAR)
6. Societatea Timisoara
7. Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR)

"Cristina Ana are atat experienta profesionala in cadrul legislativ, in special european, cat si independenta foarte necesara pentru a reprezenta societatea civila in Consiliul Superior al Magistraturii. Experienta doamnei Ana in cadrul Delegatiei Comisiei Europene a fost deosebit de importanta pentru sustinerea eforturilor reformei sistemul judiciar romanesc. In aceasta perioada, Cristina ANA a fost un partener de discutie important al societatii civile, contribuind la intarirea si construirea institutiilor din sistemul judiciar si la reformarea acestuia", se arata in comunicatul ONG-urilor, remis presei de Freedom House.

Maria Cristina Ana este propunerea Societatii Academice din Romania pentru CSM din partea societatii civile. Maria Cristina Ana a lucrat in perioada 2005-2009 in cadrul Delegatiei Comisiei Europene pe problema reformelor in justitie. A detinut functia de coordonator de programe pentru domeniile Justitie, Anti-Coruptie, Afaceri Interne si Drepturile Omului. In perioada 2008-2009 a fost cosilier juridic la Reprezentanta Comisiei Europene in Romania.

In prezent, Maria Cristina Ana lucreaza la Innovation Norway, o companie de stat norvegiana, in calitate de coordonator de proiecte si consultant juridic.

Alaturi de Maria Cristina Ana, pentru cele doua locuri din partea societatii civile la CSM, mai candideaza directorul executiv al Transparency International Romania (TI Romania), Victor Alistar - propus pentru CSM de catre Asociatia Magistratilor din Romania (AMR), Transparency International, Asociatia pro Democratia, Agentia de Monitorizare a Presei si Facultatea de Drept a Universitatii Danubius Galati - avocatul Mihai Rapcea - propus la CSM de catre Asociatia Victimelor Mineriadelor 1990-1991 - si Corina Adriana Dumitrescu - propusa la CSM de Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir Bucuresti - Facultatea de Stiinte Juridice.

Legea spune ca din partea societatii civile pot fi alesi ca membri ai CSM persoane care sunt specialisti in domeniul dreptului, cu o vechime de cel putin 7 ani in activitatea juridica, se bucura de inalta reputatie profesionala si morala, nu au facut parte din serviciile de informatii inainte de 1990, nu au colaborat cu acestea si nu au un interes personal care influenteaza sau ar putea influenta indeplinirea cu obiectivitate si impartialitate a atributiilor prevazute de lege si nu au calitatea de membru al unui partid politic si nu au indeplinit in ultimii 5 ani functii de demnitate publica.

Cei patru candidati vor fi audiati de Comisia juridica a Senatului, urmand ca decizia finala, privind numirea celor doi reprezentanti ai societatii civile in CSM, sa fie luata de plen.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22