Forțele terestre americane îi vor despăgubi pe ialomițenii afectați de exerciţiul multinaţional NATO

Dora Vulcan | 21.06.2019

Persoanele ale căror culturi agricole au fost distruse de militari ai Armatei SUA, participanți la exerciţiul multinaţional Saber Guardian 19, vor fi despăgubite de Forțele Terestre Americane în Europa.

Pe aceeași temă

„Despăgubirile rezultate din acest incident vor fi acordate potrivit procedurilor NATO existente pentru astfel de evenimente și ne vom asigura că cei afectați vor fi compensați respectând cu exactitate aceste proceduri. Colaborăm îndeaproape cu autoritățile militare și civile din România pentru investigarea acestui incident și pentru a ne asigura că astfel de evenimente nu se vor mai repeta”, transmit Forțele Terestre Americane în Europa (USAREUR), într-un comunicat în care exprimă „respectul” Armatei SUA față de poporul român și regretul pentru „orice neplăcere cauzată de recentul incident”.

„Vehiculele se aflau în zonă pe timpul desfășurării unor activități de instruire din cadrul Exercițiului Multinațional Saber Guardian 2019, exercițiu condus împreună cu Comandamentul Forțelor Întrunite din România. Apreciem modul în care România găzduiește acest exercițiu și mulțumim Forțelor Armate Române pentru cooperare și sprijin”, adaugă Forțele Terestre Americane în Europa.

În urmă cu o zi, militari ai Armatei SUA care se deplasau joi, în condiții meteo nefavorabile, în zona Insulei Ialomiței, au traversat din eroare, cu tancurile, o zonă agricolă, producând distrugerea unor culturi.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22