Fost ministru de Finanțe: Primarii vor cerși bani de la Dragnea sau de la Ministerul Dezvoltării

Laurentiu Gheorghe | 09.02.2019

Ioana Petrescu, ex-ministrul de Finanțe din Guvernul Ponta, susține că modul în care a fost construit bugetul pe 2019 îi obligă pe primari să ceară bani de la Dragnea sau Ministerul Dezvoltării Regionale.

Pe aceeași temă

„Nu mi se pare corect sa se faca acest ping pong politic cu primarii si sa aiba de suferit aceste persoane (cu dizabilitati - n.r.) . Eu inteleg ce se face aici. Se da cu o mana si se ia cu alta, astfel incat acesti primari sa fie la mana MDRAP-ulu si a ministerelor centrale si sa ceara toti acesti bani de investitii direct de acolo si cei de la MDRAP sa dea preferential doar primarilor care sunt agreati. Haideti sa spunem lucrurilor pe nume, despre asta este vorba", a spus Ioana Petrescu, vineri, intr-o conferinta de presa, la Targoviste.

Aceasta a adaugat ca edilii sunt pusi in situatia de a nu avea bani de investitii si vor obtine sume suplimentare doar cei agreati.

„Pentru ca, daca acesti primari aveau 100% din impozitul pe venit, fara aceste cheltuieli suplimentare si ar fi avut niste banuti pusi deoparte pentru investitii proprii, atunci nu trebuie sa se duca la MDRAP sau la domnul Dragnea sa ceara bani.

Ca sa fim extrem de clari ce se intampla cu 'uite banul pe impozitul pe venit si iti iau banul pe aceste cheltuieli sociale'. Si la mijloc sunt aceste persoane cu handicap si cei din sistemul de protectie a copilului", a afirmat Ioana Petrescu.

Guvernul a aprobat in sedinta de vineri proiectele privind Legea bugetului de stat si Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2019, acestea urmand sa fie trimise catre Parlament.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22