Fost secretar de stat la Comunicatii, retinut de procurorii DNA intr-un dosar privind prejudicierea Postei Romane. Numele fostului ministru Valerian Vreme apare in dosar

T.d. | 26.05.2015

Pe aceeași temă

Procurorii DNA l-au retinut, marti, pentru 24 de ore, pe fostul secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Marius Constantin Fecioru. Anchetatorii il suspecteaza pe Fecioru de instigare la abuz in serviciu, complicitate la trafic de influenta si constituire de grup infractional organizat, fapte presupus savarsite intre 2011 si 2012. De altfel, numele lui Valerian Vreme apare in dosar.

Concret, procurorii anticoruptie il acuza pe Marius Constantin Fecioru de prejudicierea Postei Romane, potrivit Ziare.com.

Prejudiciul estimat in acest dosar se ridica la aproximativ 300.000 de euro.

Potrivit anchetatorilor, de serviciile presupusului grup infractional ar fi beneficiat si ministrul Comunicatiilor de la acel moment, Valerian Vreme, despre care DNA spune ca ar fi trimis pe cheltuiala Postei felicitari alegatorilor. Vreme este deja urmarit penal in dosarul “Microsoft”.

Astfel, arata DNA, Marius Constantin Fecioru, in calitate de secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale – imputernicit de ministrul Comunicatiilor sa coordoneze restructurarea Companiei Nationale Posta Romana – si reprezentantii SC Terradox Solutions SRL, s-au inteles sa-l determine pe directorul Directiei Regionale de Posta Brasov, Constantin Olimpiu Nicolae, sa aplice un mecanism de fraudare a Companiei Nationale Posta Romana.

Mecanismul in cauza ar fi provocat Companiei Posta Romana un prejudiciu de 1.128.228 de lei.
 

Valerian Vreme, conectat la dosar

De altfel, potrivit unor surse judiciare, numele fostului ministru al Comunicatiilor Valerian Vreme apare in dosarul in care Marius Constantin Fecioru a fost retinut.

In ordonanta procurorilor DNA se arata ca Posta Romana a fost folosita in anul 2011 pentru a distribui 14.280 de felicitari de Craciun, destinate electorilor lui Valerian Vreme din judetul Bacau, potrivit HotNews.

In considerarea faptului ca l-a determinat pe Constantin Olimpiu Nicolae (directorul Directiei Regionale de Posta Brasov) sa dea dispozitii care au dus la prejudicierea Companiei Nationale 'Posta Romana' SA si a faptului ca inca mentinea in functiune, prin influenta pe care o avea asupra lui Constantin Olimpiu Nicolae, mecanismul de fraudare, Pribescu Mioara (director executiv al Directiei economice din Posta Romana), in data de 21.12.2011, a solicitat lui Zaverdeanu Mihai Serban (asociat si director executiv al SC Terradox Solutions SRL) si apoi a obtinut, avand sustinerea lui Marius Constantin Fecioru, un folos pentru altul, respectiv preluarea de la Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, dintr-un birou folosit de acesta din urma (unde era depozitata provizoriu), a corespondentei ministrului Valerian Vreme (reprezentand 14.280 de felicitari de Craciun), destinate electorilor sai din judetul Bacau si predarea ei pentru a fi distribuita de catre CN Posta Romana SA, dar cu asumarea de SC Terradox Solutions SRL a costurilor pe care ar fi trebuit sa le suporte ministrul”, se arata in documentele procurorilor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22