Fost șef al serviciului secret din MAI, arestat alături de iubita sa pentru trafic de droguri

Laurentiu Gheorghe | 16.12.2019

Gelu Oltean, un apropiat al lui Virgil Ardelean – Vulpea, fost șef al DIPI, iubita sa și un cetățean britanic au fost arestați pentru 30 de zile într-un dosar de trafic de droguri instrumentat de DIICOT.

Pe aceeași temă

Gelu Oltean a fost șef în două mandate al Direcției Generale de Informații și Protecție Internă (DIPI) din Ministerul de Interne, (între aprilie 2012 și până iulie 2014) unul dintre cele mai puternice servicii secrete din România. Oltean recunoștea într-un interviu din februarie 2019 din Evenimentul Zilei relația sa cu Vanessa Youness, dar și faptul că a încercat Ayahuasca într-o experiență „spirituală” într-o vacanță petrecută în America de Sud.

  • ”Ayahuasca este un tratament de purificare a sufletului, a minții și a corpului, care schimbă pe oricine, nu doar pe mine. Dar, întra-devăr, nu oricine are curajul să treacă prin asta. (…) Din ignoranță, există o înțelegere greșită cu privire la Ayahuasca. În traducere înseamnă vița de vie a sufletului. Dacă s-ar citi din curiozitate rețetarul acestui ceai pe Wikipedia, că e la îndemâna oricui, s-ar putea vedea că există diferite rețete ce pot fi folosite oriunde în lume legal și unele doar în America de Sud”, spunea Oltean pentru EvZ.

Gelu Olteanu este acuzat că ar fi organizat reuniuni de consum de droguri, inclusiv DMT, un drog pe bază de Ayahuasca, fiecare persoană participantă plătind în jur de 500 de euro, au declarat surse DIICOT citate de Agerpres. La aceste reuniuni ar fi participat uneori şi zeci de persoane.

DMT este o substanţă psihoactivă endogenă care produce puternice halucinaţii vizuale. Amestecul șamanic Ayahuasca, folosit în anumite triburi amerindiene din Amazon şi nu numai, are în compoziție substanța psihoactivă DMT (dimetyltriptamina).

Cele trei persoane reținute pentru 30 de zile sunt acuzate că „organizau într-o casă din județul Dâmbovița reuniuni de consum de DMT (dimetyltriptamina), drog de mare risc ce contine Ayahuasca”, au mai anunțat procurorii brașoveni.

Vanessa Amal YounessImagini pentru gelu oltean vanessa youness

Iubita lui Oltean, proprietara clinicii de welness în care DIICOT susține că se organizau reuniuni de consum de droguri, Vanessa Youness, mai apare într-un dosar al DNA, fiind acuzată că a primit o mită de un milion de euro în cazul licențelor Microsoft. Youness ar fi fost și o apropiată a fostului premier, Emil Boc.

Vanessa Youness este proprietara clinicii de welness Youness Clinic, care pe site-ul oficial promite terapii exotice pentru clienți. Clinica a fost în centrul multor reportaje TV de-a lungul ultimilor ani, multe vedete din showbiz făcând reclamă tratamentelor din acest centru, relevă G4Media.ro.

Vanessa Youness a fost trimisă în judecată pentru trafic de influență la sfârșitul lui ianuarie acest an dezvăluie G4Media.ro.

Procurorul DNA George Matei – cel care l-a trimis în judecată și pe liderul PSD Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive – a deferit-o Justiției pe Vanessa Amal Youness după ce a strâns probe potrivit cărora ea ar fi cerut și primit un milion de euro de la oamenii de afaceri Claudiu Florică și Dinu Pescariu pentru atribuirea unui contract IT, în 2011.

Florică și Pescariu au denunțat-o pe Youness în 2016, înainte să afle organul de urmărire penală, așa că au beneficiat de clauza de nepedepsire, potrivit legii 682/2002 privind protecția martorilor.

Așadar, procurorul consideră că are probe pentru a susține acuzația că Youness a primit un milion de euro în contul din Elveția al unui off-shore din Seychelles, însă nu a mai găsit banii efectiv.

Procurorul a pus sechestru pe 4 terenuri, 6 apartamente și 2 garaje din Cluj și Dâmbovița ale femeii și a deschis un nou dosar penal în care încearcă să afle unde a dispărut milionul de euro. În plus, potrivit documentelor bancare, în contul din Elveția al femeii, procurorul a descoperit alte 1,5 milioane de euro, despre care suspectează că ar proveni din fapte de corupție. Așa că acum investighează și proveniența celor 1,5 milioane de euro.

Fostul premier al României, actual primar al Clujului, Emil Boc, are calitate de martor în dosarul Vanessei Amal Youness. El a susținut la DNA că nu a cunoscut dedesubturile afacerii de corupție, care s-ar fi derulat fără știrea și implicarea lui. El a fost nevoit să explice și legătura cu Vanessa Amal Youness. Femeia a locuit în același bloc cu el, pe Calea Victoriei, pe când Boc era premier. În plus, la percheziția de la locuința femeii, procurorii au găsit un ghid medical primit de Boc de la medicul Bogdan Oprița.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22