Fost sef ANAF: PSD, la cel mai inalt nivel, a cerut controlarea marilor firme de audit

E.b. | 09.10.2017

Gelu Stefan Diaconu, fost presedinte al ANAF, acuza PSD ca a cerut controlarea marilor firme de audit. "In tara lui Pablito, devenit intre timp un adevarat Bashar (ati vazut cum isi promoveaza propriile slugi la conducerea Curtii de Conturi?!), orice voce critica trebuie distrusa!".

Pe aceeași temă

 
 

    

El sustine ca a primit un email prin care "de la cel mai inalt nivel al PSD/Guvern" s-a cerut conducerii ANAF declansarea unor controale la marile firme de audit.

 

In tara lui Pablito, devenit intre timp un adevarat Bashar (ati vazut cum isi promoveaza propriile slugi la conducerea Curtii de Conturi?!), orice voce critica trebuie distrusa!, scrie Gelu Diaconu pe pagina sa de Facebook.

 

 

Un mail, transmis la inceputul lunii septembrie de la cel mai inalt nivel al PSD/Guvern, solicita vicepresedintelui ANAF, Bogdan Stan “analiza si (…) initiere de actiuni de control” la cele patru firme de consultanta care apartin de “Big Four”, adica la firmele de audit PricewaterhouseCoopers, KPMG, Ernst & Young si Deloitte.

 

Mailul este adresat aceluiasi personaj care a dispus si “atacul” Antifraudei in redactiile Rise Project si Hotnews!!! Desi simuleaza dialogul cu grupul de lucru pe fiscalitate al CDR, pe din dos se pregateste un desant al inspectiei fiscale la aceste firme.

 

Cu reprezentantii acestora am avut repetate discutii/consultari, cand eram presedinte ANAF, si nu de putine ori am fost aspru criticat pentru activitatea si opiniile mele profesionale. Chiar si atunci cand criticele acestora erau tendentioase sau de-a dreptul jignitoare continuam dialogul si nu mi-a trecut niciodata prin cap sa-mi folosesc autoritatea si resursele ANAF in a le trimite pe cap controale “cu dedicatie”.

 

Dumneavoastra va imaginati cum va arata Romania peste 2-3 ani, daca gasca lui Pablito isi adjudeca conducerea justitiei si a Curtii de Conturi?

 

Dupa ce au fost pur si simplu ridiculizati de catre toti consultantii fiscali pentru bazaconiile din programul de guvernare si dupa ce au adus tara pe buza prapastiei economice, mardeiasii lui Pablito trec la amenintari fatise.

 

Pe mine nu ma veti intimida, domnilor, asa cum nu a reusit nici coada de topor Tulus!!!

 

P.S. Daca Guvernul ma va contrazice, voi face public mail-ul in baza caruia ANAF-ul a turat deja motoarele “analizei de risc”…exact ca in cazul Rise Project si Hotnews.

 

 *********************

 

La cateva ore dupa aparitia mesajului, Liviu Dragnea a fost intrebat despre acesta. Liderul PSD a spus ca Diaconu trebuie sa prezinte dovezi.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22