Fost șef CNAS: Spitalul Floreasca nu mai poate deconta niciun serviciu dacă nu mai e acreditat

Laurentiu Gheorghe | 31.12.2019

Lucian Duță, post președinte al casei naționale de Asigurări (CNAS), Lucian Duță, consideră că după suspendarea acreditării, Spitalul Floreasca nu mai poate cere decontarea serviciilor medicale.

Pe aceeași temă

Fostul șef CNAS mai susține că orice serviciu prestat în Spitalul Floreasca este ilegal dacă unitatea sanitară nu mai este acreditată și că nu va putea fi decontat, putând fi imputat medicilor: „Bravo Dorele!, a scris Duță pe Facebook, conform News.ro.

„Destepţii de la Ministerul Sănătăţii au suspendat acreditarea Spitalului de Urgentă din Bucureşti! Bravo, Dorele!”, a scris, luni seară, pe Facebook, Lucian Duţă, fost preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Potrivit acestuia, „orice serviciu medical acordat de acest spital este în acest moment ilegal”.

„Orice serviciu medical acordat de spital nu poate fi decontat de CNAS, deci va fi imputabil medicilor! Îngrijirea pacienţilor deja internaţi în spital este ilegală! Dacă as fi managerul spitalulului, în noaptea asta aş închide serviciul de urgentă şi i-as spune ministrului să ia pacienţii internaţi şi să-i mute la Sanador sau Medlife – că tot îşi iau salariile de acolo toţi care conduc Ministerul Sănătăţii”, a mai scris Duţă pe pagina sa de Facebook.

Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) a anunţat, luni, că a suspendat acreditarea Spitalului de Urgenţă Floreasca, după ce o femeie a luat foc în timpul unei operaţii, iar unitatea medicală nu a raportat incidentul.

Lucian Duță este fostul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), susținut de PDL, pe care procurorii DNA l-au trimis în judecată la sfârșitul anului 2018 pentru că, susțin magistrații, ar fi primit o mită de 6,3 milioane de euro cash sau direct în contul din Elveţia al unei firme off-shore înregistrată în Charleston, Saint Kitts&Nevis din Antile (Caraibe).

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22